Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

09/05/2021: SoarstageDune de Pyla - Frankrijk
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Al bijna 20 jaar lang een klassieker bij ikarus.be, de soarstage naar de grootste duin van Europa, Dune de Pyla in Frankrijk.

Heenreis op 09/05 met minibus, terugreis op 15/05 met minibus
Stage/Reis van 10/05 tot en met 14/05
Soarstage
Locatie: Dune de Pyla - Frankrijk
Verblijfsformule: Glampingeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: camping Panorama, Dune de Pyla.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken?

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er ook tijdens de terugreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanop de camping terug naar Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus heen en terug (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Je kan natuurlijk ook opnieuw zelf terug rijden.

Vervoer ter plaatse

Er is geen vervoer ter plaatse van toepassing, daar we ons niet moeten verplaatsen tijdens deze stage.

Verblijf

We verblijven met z'n allen op de gezellige camping Panorama, vlakbij de startplaats, in mobiele stacaravan's (handiger dan in tenten voor als het regent). Deze zijn per 4 of per 6 met een gemeenschappelijke badkamer en keuken. We hokken normaal gezien wel buiten samen om te ontbijten aan één lange tafel! Wij reserveren uw plaats in op de camping, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting. Laat ons weten welke formule je wenst. Wil je een volledig eigen mobiele stacaravan of een camper plaats met uw partner/kinderen/family, laat ons dit dan weten.

De camping beschikt over propere zwembaden, een bar en enkele restaurants.

De kosten voor verblijf en eten (supermarkt op 20min) worden volledig gedeeld onder de deelnemers op het einde van de week, voorzien dus aub cash geld om dit vlot te laten verlopen. We voorzien in groep voor het ontbijt en onze picknick. 's Avonds gaan we op restaurant of koken we zelf iets (bbq, spaghetti, ...).

Nu nog een vrijwilliger om 's morgens naar de bakker te wandelen 🙂

Wat mee te nemen:

 • Slaapzak
 • Handdoeken, toiletgerief, ...
 • Drinkbus en rugzakje om mee te nemen op de duin
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Partners & duovluchten

Deze stage is geschikt voor partners, die houden van zon, zee en strand!

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). We kunnen dit voorzien, Bij interesse laat je ons dit weten met "naam en gewicht" en wij zetten jouw partner op een lijst en bekijken wanneer we dit kunnen inlassen! Duovluchten tijdens de stage voor partners van leerlingen die mee zijn, zijn aan -20%.

Wenst uw partner mee te gaan, vermeldt dit zeker bij uw inschrijving.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
   .
 • Administratie
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde of FTP app op gsm!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?