Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

11/07/2021: BGDstageBassano del Grappa, Italië

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in Bassano del Grappa, Italië. In een prachtige omgeving met verschillende eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over de uitgestrekte vlaktes en landing aan je hotel, wat wil je nog meer.

Heenreis op 11/07 met minibus, terugreis op 17/07 met minibus
Stage/Reis van 12/07 tot en met 16/07
Beginnerstage, Gevorderdestage, Duostage
Locatie: Bassano del Grappa, Italië
Verblijfsformule: Hotelhalfpension

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Deze informatie vervangt de vroegere email met informatie die je ontving een maand voor vertrek, er komt dus geen email meer!

Om te vliegen in dit gebied, is het verplicht om een "FlyCard" te bezitten (op voorhand in orde te maken!). Dit is een sponsoring aan de lokale organisatie om de vliegplaatsen in orde te houden.

BELANGRIJK: Breng uw "Vivere il Grappa FlyCard" dus zeker in orde (waarom?) ten laatste enkele dagen voor de aanvang van uw stage. Dit kan je hier doen. (bij License number vul je STUDENT in, de verzekeringsgegevens kan je terug vinden op uw verzekeringsattest die je hebt ontvangen bij de bevestiging van uw lidgeld/verzekering).

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze stage (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen!

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Garden Relais, Via Caose, 22 – Borso del Grappa - Italië.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Bassano del Grappa. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

Ons verblijf is in het fantastische hotel Garden Relais, met de landing naast het hotel, ideaal om even te pauzeren tussen de vluchten, extra theorie te bekijken of er te vertoeven bij minder goed vliegweer.

Je kan kiezen tussen een individuele kamer, een kamer met 2, een kamer met 3 of een familie kamer met 4. Het eten in halfpension, en 's middags eten we iets op het terras van het hotel of kan je naar de nabijgelegen supermarkt gaan. Het hotel beschikt over gratis WiFi en een binnen- en buitenzwembad met ligweide en cocktail bar. Om te zwemmen is er een forfait van €30/5d of €8/d.

Wij reserveren uw plaats in het hotel, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting. Laat ons weten welke formule je wenst en of je speciale noden hebt ivm voeding (vegetariër, allergieën, ...). De keuken past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden. Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel op het einde van de week. Neem ook een beetje contant geld mee omdat er niet altijd een betaalterminal aanwezig is.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Ondanks dit een echt super hotel is voor deze stage, wordt er soms een beetje losjes omgesprongen met de onwetendheid bij het afrekenen, vooral over de middag en tussentijdse consumpties. Wij wensen dus iedereen er op attent te maken, om echt altijd direct af te rekenen als je iets extra neemt van drank, middagmaal op het terras en dergelijke! Zo kom je op het einde van de week niet voor verrassingen te staan. Hou zeker al je bonnetjes bij of neem er een foto van.

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, we landen altijd aan het hotel en over de middag heb je even tijd om met de familie door te brengen.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). Wij zelf voorzien GEEN duovluchten tijdens de stage voor partners (enkel pedagogische duovluchten voor leerlingen die ingeschreven zijn), maar je bent zeker welkom bij de lokale organisatie om een duovlucht te beleven!! (wij doen geen duovluchten om geen concurrentie aan de lokale organisatie te bezorgen en ons ten volle te kunnen concentreren op onze leerlingen).

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen met bewijs (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
 • Administratie

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?