Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

22/08/2021: SIVstageGardameer - Italië

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de SIV stage aan het Gardameer (Malcesine), Italië. In een prachtige omgeving, boven water, deels met een gondel naar boven, gigantische hoogteverschil (1800), boven een meer en met landing naast een bar, wat wil je nog meer.

Heenreis op 22/08 met eigen vervoer, terugreis op 28/08 met eigen vervoer
Stage/Reis van 23/08 tot en met 27/08
SIVstage, Acrobatiestage
Locatie: Gardameer - Italië
Verblijfsformule: AppartementenHotelenkel ontbijt

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Deze informatie vervangt de vroegere email met informatie die je ontving een maand voor vertrek, er komt dus geen email meer!

Voor deze week heb je een liftpas nodig om de gondel te nemen naar de top van de vliegplaats. Dit is €10/rit, met op het einde van de dag of week af te rekenen (zodat we snel de liftpas telkens kunnen nemen en we houden dit bij in een app).

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze stage (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen!

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: eigen vervoer

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Ideal Malcesine, Via Gardesana 228 - 37018 Malcesine - Italië.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit.

Het vervoer voor de terugreis: eigen vervoer

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Malcesine. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

OPGELET: Mocht er nog een 2de SIV stage volgen na deze week, dan is er GEEN vervoer terug naar Hansbeke.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

OPGELET: Het traject met de Gondel is hierin niet inbegrepen. Dit is €10/rit.

Verblijf

Ons verblijf is in het hotel Ideal, met de start van de gondel op 500m van het hotel. Over de middag is er een bar aan de landing om te vertoeven en iets te eten. We gaan telkens terug naar het hotel bij minder goed weer of voor extra theorie, in het lokaal boven het hotel (rechts naast het zwembad).

Je kan kiezen tussen een individuele kamer, een kamer met 2, een kamer met 3 of een familie kamer met 4. Het verblijf is is enkel met ontbijt. 's Middags naar de vlakbij gelegen EUROSPAR of in de bar op de landing, en 's avonds iets gaan eten in het prachtige en pitoreske dorpje op 5min stappen. Het hotel beschikt over gratis WiFi en een buitenzwembad met ligweide, pingpongtafel en een bar in het hotel. Het zwemmen is gratis!

Wij reserveren uw plaats in het hotel, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting. Laat ons weten welke formule je wenst. Het verblijf/ontbijt wordt ter plaatse betaald op het einde van de week rechtstreeks aan het Hotel. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel. Neem contant geld mee omdat er niet altijd een betaalterminal aanwezig is.

Er kunnen ook 5 personen slapen in het appartement (kamer per 2 met afzonderlijke bedden) van het hotel, met gemeenschappelijke badkamer, keuken en leefruimte. Zeer ruim en aangenaam. De prijs is iets minder dan in het hotel zelf! Bij interesse laat ons dit weten! Dit is contant te betalen in het begin van de week.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Wij wensen iedereen er op attent te maken, dat consumpties direct dienen betaald te worden, om problemen op het einde van de week te voorkomen! Hou zeker in uw gsm bij wat je allemaal gedronken en afgerekend hebt, zo kan je dit bewijzen op het einde van de week.

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, met zwembad aan het hotel en prachtige wandelingen. Tijdens deze intenSIVe stages zal je echter weinig tijd hebben om samen door te brengen.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). Wij zelf voorzien GEEN duovluchten tijdens de stage voor partners (enkel pedagogische duovluchten voor leerlingen die ingeschreven zijn), maar je bent zeker welkom bij de lokale organisatie om een duovlucht te beleven!! (wij doen geen duovluchten om geen concurrentie aan de lokale organisatie te bezorgen en ons ten volle te kunnen concentreren op onze leerlingen).

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen met bewijs (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • hoofdband (bandana) is super handig, of dit
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak
 • Voor wie zal meerijden heen- en/of terug met de minibus, beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
 • Administratie
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto/video van de stage (15GB)!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?