Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

12/09/2021: BGDstageAnnecy, Frankrijk
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in Annecy, Frankrijk. In een prachtige omgeving met verschillende vliegplaatsen, eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over het meer van Annecy en veel meer.

Heenreis op 12/09 met minibus, terugreis op 18/09 met minibus
Stage/Reis van 13/09 tot en met 17/09
Beginnerstage, Gevorderdestage
Locatie: Annecy, Frankrijk
Verblijfsformule: Gîtevolpension

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Deze informatie vervangt de vroegere email of folders met informatie voor vertrek, er komt dus geen email meer!

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze stage (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen! Zit je niet in deze Telegram groep, dan mis je alle belangrijke informatie!

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 8u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: 609 chemin du Pont Laffin 74210 Giez, Frankrijk.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Corona

Bij wie zal meerijden met de minibus vanuit Hansbeke, is er voor vertrek een controle van uw negatief testresultaat van maximum 48u oud. Zorg dat je uw bewijzen afgedrukt meehebt. Wie dit niet heeft, kan spijtig genoeg niet meerijden met ons. We nemen geen risico's! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 8u 's morgens vanuit Giez. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Op de terugweg, voor uw aankomst in België, niet vergeten om uw Passenger Locator Form in te vullen via uw gsm! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

Ons verblijf is in een aangename Gîte niet ver van de landing, ideaal om even te pauzeren tussen de vluchten, extra theorie te bekijken of er te vertoeven bij minder goed vliegweer. Dit is de eerste keer in dit verblijf, dus we weten hier nog niet alles.

De Gîte beschikt over een gemeenschappelijke badkamer, douche en toilet, en enkele gemeenschappelijke slaapkamers. Er is beperkte WiFi, maar het ontvangst is heel slecht, ook weinig 3G/4G ontvangst (buiten om de hoek iets beter). Prima om dus een weekje van uw WiFi-verslaving te bekomen 😉

Het eten zal gemeenschappelijk aangekocht worden en afhankelijk van het weer koken we zelf of gaan we iets eten.

Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald en komt voor 6 nachten op maximum €65/nacht in volpension (afhankelijk van wat de groep beslist te doen van eten). Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan de Gîte. Neem contant geld mee omdat er niet altijd een betaalterminal aanwezig is.

Wat mee te nemen voor in de Gîte:

 • Beddengoed (kussensloop, laken/overtrek of slaapzak)
 • Binnenschoenen (slippers, ...)
 • Handdoeken
 • Brooddoos, drinkbus en rugzakje om picknick mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven (systeem van €1,5/blikje of €6/fles, op het einde van de week af te rekenen).

Partners & duovluchten

Deze stage is minder geschikt voor partners, maar mogelijk wanneer ze individueel bezig kunnen zijn, ... omdat we meestal een dagje weg zijn.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). Wij zelf voorzien GEEN duovluchten tijdens de stage voor partners (enkel pedagogische duovluchten voor leerlingen die ingeschreven zijn), maar je bent zeker welkom bij de talrijke lokale organisaties om een duovlucht te beleven!!

De reden waarom wij geen duovluchten aanbieden is om geen concurrentie aan de lokale organisaties te bezorgen en ons ten volle te kunnen concentreren op onze eigen leerlingen.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar zoizo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
 • Administratie

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?