Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

26/09/2021: BGDstageDrôme - Frankrijk

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Deze stage is een privé-groep!

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in de Drôme, Frankrijk. In een prachtige streek met veel verschillende vliegplaatsen in een straal van 50km. Soms zijn de starts moeilijk te bereiken, maar met de minibus en de benen komen we overal!

Heenreis op 26/09 met minibus, terugreis op 02/10 met minibus
Stage/Reis van 27/09 tot en met 01/10
Beginnerstage, Gevorderdestage
Locatie: Drôme - Frankrijk
Verblijfsformule: Gîtevolpension

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Deze informatie vervangt de vroegere email met informatie die je ontving een maand voor vertrek, er komt dus geen email meer!

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze stage (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen!

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 7u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: 05140 Aspres-sur-Buëch, Frankrijk.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er ook tijdens de terugreis meegereden worden met onze minibus, terug naar de school te Hansbeke (aankomstuur afhankelijk van vertrekuur, ter plaatse te bepalen). Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus (afwisselend enkele uurtjes rijden*), dit is gezellig en na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

* Het is altijd handig als er enkele leerlingen afwisselend willen rijden, al is dit geen verplichting.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

Ons verblijf is in een aangename Gîte. De Gîte beschikt over kamers per 4, elke met een eigen badkamer, douche en toilet + nog extra afzonderlijke toiletten. Er is beperkte WiFi.

De kok van dienst zorgt voor volpension en vraagt uitdrukkelijk ons te verwittigen indien je speciale noden hebt ivm het eten (vegetariër, allergieën, ...). De kok past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden.

Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald en komt voor 6 nachten aan €65/nacht in volpension op €390. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan de Gîte. Neem aub contant geld mee omdat er niet altijd een betaalterminal aanwezig is.

Wat mee te nemen voor in de Gîte:

 • Beddengoed is voorzien
 • Binnenschoenen (slippers, ...)
 • Handdoeken
 • Brooddoos, drinkbus en rugzakje om picknick mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven (systeem van €1,5/blikje of €6/fles, op het einde van de week af te rekenen).

Partners & duovluchten

Deze stage is enkel geschikt voor partners wanneer ze individueel bezig kunnen zijn omdat we meestal een dagje weg zijn.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). We kunnen dit voorzien, meestal in de namiddag tijdens de pauze of 's avonds tijdens de avondvlucht. Bij interesse laat je ons dit weten met "naam en gewicht" en wij zetten jouw partner op een lijst en bekijken wanneer we dit kunnen inlassen!

Duovluchten tijdens de stage voor partners van leerlingen die mee zijn, zijn aan het lokaal geldende tarief voor duovluchten (om geen concurrentie te doen aan de lokale clubs). In de Drôme zijn er geen lokale clubs, en hanteren we de standaardprijs €120/vlucht/pp.

Wenst uw partner mee te gaan, vermeldt dit zeker bij uw inschrijving.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen met bewijs (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge bergschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • .
 • Administratie
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde van de stage te delen!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?