Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

31/10/2021: BGDstageBassano del Grappa, Italië

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in Bassano del Grappa, Italië. In een prachtige omgeving met verschillende eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over de uitgestrekte vlaktes en landing aan je hotel, wat wil je nog meer.

Heenreis op 31/10 met minibus, terugreis op 06/11 met minibus
Stage/Reis van 01/11 tot en met 05/11
Beginnerstage, Gevorderdestage
Locatie: Bassano del Grappa, Italië
Verblijfsformule: Hotelhalfpension

meer uitleg

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Deze informatie vervangt de vroegere email of folders met informatie voor vertrek, er komt dus geen email meer!

Om te vliegen in dit gebied, is het verplicht om een "FlyCard" te bezitten (op voorhand in orde te maken, enkele dagen voor vertrek als we zeker zijn te kunnen/mogen vertrekken met Corona!). Dit is een sponsoring aan de lokale organisatie om de vliegplaatsen in orde te houden.

BELANGRIJK: Breng uw "Vivere il Grappa FlyCard" dus zeker in orde (waarom?) een weekje voor de aanvang van uw stage. Dit kan je hier doen. (eerst account aanmaken - bij License number vul je 00000 in, de verzekeringsgegevens kan je terug vinden op uw verzekeringsattest die je hebt ontvangen bij de bevestiging van uw lidgeld/verzekering -, en dan uw flycard aankopen voor 5 dagen).

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze stage (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen! Zit je niet in deze Telegram groep, dan mis je alle belangrijke informatie!

Voor deze stage is de hoofdmonitor (Cris Claessens) perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor is Engelstalig!

ALCOHOL

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook 's middags aan de bar. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Garden Relais, Via Caose, 22 – Borso del Grappa - Italië.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatste zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Corona

Bij wie zal meerijden met de minibus vanuit Hansbeke, is er voor vertrek een controle van uw negatief testresultaat van maximum 48u oud of een bewijs van geldige vaccinatie. Zorg dat je uw bewijzen afgedrukt meehebt. Wie dit niet heeft, kan spijtig genoeg niet meerijden met ons. We nemen geen risico's! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Bassano del Grappa. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Op de terugweg, voor uw aankomst in België, niet vergeten om uw Passenger Locator Form in te vullen via uw gsm! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

Ons verblijf is in het fantastische hotel Garden Relais, met de landing naast het hotel, ideaal om even te pauzeren tussen de vluchten, extra theorie te bekijken of er te vertoeven bij minder goed vliegweer.

Je kan kiezen tussen een individuele kamer, een kamer met 2, een kamer met 3 of een familie kamer met 4. Het eten in halfpension, en 's middags eten we iets op het terras van het hotel of kan je naar de nabijgelegen supermarkt gaan. Het hotel beschikt over gratis WiFi en een binnen- en buitenzwembad met ligweide en cocktail bar. Om te zwemmen is er een forfait van €30/5d of €8/d. We vragen al jaren om dit in de kamerprijs inclusief te maken, maar dit is blijkbaar niet mogelijk omdat ze dit los van het hotel willen houden.

Wij reserveren uw plaats in het hotel, zo betaal je minder dankzij onze MEGA groepskorting. Deze korting zijn we kunnen bekomen, als trouwe klant, ... na vele jaren en heel veel stages op deze locatie! Wij geven deze korting graag integraal en rechtstreeks door aan onze leerlingen en partners die met ikarus meegaan op reis. Voor alle duidelijkheid: wij hebben GEEN ENKELE commissie op de hotelverblijven, maar geven deze vrijwillig af zodat iedereen een MEGA groepskorting heeft (prijzen zijn een heel stuk duurder als je individueel gaat, en dan is er ook enkel "à la carte" te eten wat ook een stuk duurder is).

Laat ons weten welke formule je wenst en of je speciale noden hebt ivm voeding (vegetariër, allergieën, ...). De keuken past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden. Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald, rechtstreeks met het hotel op het einde van uw verblijf. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel op het einde van de week. Neem ook een beetje contant geld mee omdat er niet altijd en overal een betaalterminal aanwezig is, maar aan de receptie van het hotel kan je natuurlijk wel met uw bankkaart betalen.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Ondanks dit een echt super hotel is voor deze stage, wordt er soms een beetje losjes omgesprongen met de onwetendheid bij het afrekenen, vooral over de middag (niet inbegrepen in half-pension) en tussentijdse consumpties en tijdens het eten. Wij wensen dus iedereen er op attent te maken, om echt altijd direct af te rekenen als je iets extra neemt van drank, middagmaal op het terras en dergelijke! Zo kom je op het einde van de week niet voor verrassingen te staan. Hou zeker al je bonnetjes, neem er een foto van en spreek goed af hoe je het zal regelen met je eventueel andere kamergenoten.

Andere verblijfplaats?

Wil je op camping of een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem (wij hebben GEEN ENKELE commissie op de hotelverblijven, maar geven deze vrijwillig af zodat iedereen een MEGA groepskorting heeft)! Hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op zondagavond.

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, we landen altijd aan het hotel en over de middag heb je even tijd om met de familie door te brengen.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). Wij zelf voorzien GEEN duovluchten tijdens de stage voor partners (enkel pedagogische duovluchten voor leerlingen die ingeschreven zijn), maar je bent zeker welkom bij de lokale organisatie om een duovlucht te beleven!!

De reden waarom wij geen duovluchten aanbieden is om geen concurrentie aan de lokale organisatie te bezorgen en ons ten volle te kunnen concentreren op onze eigen leerlingen.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
 • Administratie

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?