Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

24/04/2022: ThermiekstageAnnecy, Frankrijk
Inschrijven

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de thermiekstage in Annecy, Frankrijk. In een prachtige omgeving met verschillende vliegplaatsen, eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over het meer van Annecy en veel meer.

Heenreis op 24/04 met minibus, terugreis op 30/04 met minibus
Stage/Reis van 25/04 tot en met 29/04
Thermiekstage
Locatie: Annecy, Frankrijk
Verblijfsformule: Glampingeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor is Franstalig en spreekt een woordje Nederlands!

TELEGRAM

Deze pagina bevat bijna alle (belangrijke) informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage! De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het door ons toevoegen aan deze specifieke Telegram-groep . (hoe Telegram installeren?). Doe dit zo snel als mogelijk, dit is heel belangrijk, omdat we ook op stage alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze specifieke Telegram-groep plaatsen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

VERLOOP

Normaal gezien doen we Glamping (mobiele stacaravan) op een Camping aan het meer van Annecy, maar bij heel slecht weer, kunnen we ons verplaatsen over de gehele Alpen! Zorg dus dat je mobiel bent, met een 2seconden tentje, slaapmatje en slaapzak! Wij hebben een mobiele keuken mee voor als we op "avontuur" vertrekken weg van de vaste camping!

Het is dus ook niet handig om zelf te rijden met uw auto, maar best meerijden met de minibus heen/terug (hier bijboeken), al is het niet verplicht.

CORONA

Zorg dat je een bewijs van vaccinatie of test bij je hebt op uw gsm, dit zal wss nodig zijn om in Frankrijk ergens binnen te gaan! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België. Wij bepalen de regels niet, dus gelieve zelf hierover de juiste informatie op te zoeken.

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons. Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het eerste adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Camping La Nubliere, Allée de la Nublière 30 - 74210 Doussard, Frankrijk (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Corona

Bij wie zal meerijden met de minibus vanuit Hansbeke, is er voor vertrek een controle van uw negatief testresultaat van maximum 48u oud of een bewijs van geldige vaccinatie. Zorg dat je uw bewijzen afgedrukt meehebt of op uw gsm. Wie dit niet heeft, kan spijtig genoeg niet meerijden met ons. We nemen geen risico's! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanuit waar we ergens zijn. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Op de terugweg, voor uw aankomst in België, niet vergeten om uw Passenger Locator Form in te vullen via uw gsm! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

We verblijven met z'n allen op de camping La Nubliere, vlakbij het meer van Annecy (Doussard), ofwel in tent ofwel in mobiele stacaravan's (te bepalen enkele weken voor vertrek). Indien deze volzet is zijn er nog alternatieve campings in de omgeving mogelijk, maar we proberen allemaal samen te verblijven! De kosten voor verblijf en eten worden volledig gedeeld onder de deelnemers (we leggen een gemeenschappelijke kas), voorzien dus aub contant geld om dit vlot te laten verlopen. We voorzien in groep voor het ontbijt en onze picknick. 's Avonds gaan we op restaurant of koken we zelf iets (bbq, spaghetti, ...).

Nu nog een vrijwilliger om 's morgens naar de bakker te wandelen 🙂

Wat mee te nemen:

 • Tentje (2seconden tent = handigst)
 • Slaapmatje en slaapzak
 • Handdoeken, toiletgerief, ...
 • Drinkbus en rugzakje om mee te nemen op de duin
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage

Partners & duovluchten

Deze stage is niet geschikt voor partners, omdat we kunnen veranderen van locatie naar een regio met beter thermiekweer!

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor in het meer van Annecy!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2021 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?