Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

01/10/2022: BGstageBaza, Spanje
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in Baza, Spanje. In een prachtige bruine en dorre omgeving (beetje zoals Marokko) met verschillende vliegplaatsen en prachtige uitzichten zoals het meer van Zujar!

Heenreis op 01/10 met vlieger, terugreis op 08/10 met vlieger
Stage/Reis van 02/10 tot en met 07/10
Beginnerstage, Gevorderdestage
Locatie: Baza, Spanje
Verblijfsformule: Grotwoningenvolpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

PRIVE GROEP

Deze stage is een privé-stage, met een grote groep vrienden (3de editie!)! Deze stage is dus enkel op uitnodiging van de vriendengroep-coordinator.

Heb je ook een grote vriendengroep en wil je hiervoor eens een stage organiseren (minimum 12 personen), contacteer ons!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor (Cris Claessens) perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor spreekt Spaans, Frans en Engels.

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

CORONA

Zorg dat je een bewijs van vaccinatie of negatieve test bij je hebt op uw gsm, dit zal wss nodig zijn om in Frankrijk ergens binnen te gaan! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België. Wij bepalen de regels niet, dus gelieve zelf hierover de juiste informatie op te zoeken.

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: vlieger

Voor deze stage gaan we met het vliegtuig en wij komen iedereen gratis "samen" ophalen aan de luchthaven in Malaga. Vanaf deze stage volzet is sturen we naar iedereen welke vlucht te boeken! Boek dus nog niet op voorhand uw vlucht, daar we slechts 1 keer naar de luchthaven komen om iedereen samen op te halen.

Het adres voor de thuisblijvers (of wie toch zelf 2500km wenst te rijden): 18800 Baza, Spanje (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie, er is geen adres).

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zaterdagavond ter plaatse zijn) met de auto, maar dit is heel ver! Weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Corona

Wie zal meerijden met de minibus vanuit de luchthaven en op stage, is er een controle van uw negatief testresultaat van maximum 48u oud of een bewijs van geldige vaccinatie. Zorg dat je uw bewijzen afgedrukt meehebt of op uw gsm. Wie dit niet heeft, kan spijtig genoeg niet meerijden met ons. We nemen geen risico's! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: vlieger

Voor deze stage keren we ook terug met het vliegtuig vanuit Malaga en wij zetten iedereen gratis "samen" af aan de luchthaven in Malaga. Vanaf deze stage volzet is sturen we naar iedereen welke vlucht te boeken! Boek dus nog niet op voorhand uw vlucht, daar we slechts 1 keer naar de luchthaven rijden om iedereen samen af te zetten.

Corona

Op de terugweg, voor uw aankomst in België, niet vergeten om uw Passenger Locator Form in te vullen via uw gsm! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage en we komen iedereen gratis samen ophalen aan de luchthaven in Malaga.

Verblijf

Ons verblijf is in een heel gezellige typische Andalusische grotwoning en beschikt over meerdere kamers per 4, 3 of 2 personen met enkele gemeenschappelijke badkamers met douche en toilet. Er is heel beperkte WiFi, maar het ontvangst is heel slecht, ook weinig 3G/4G ontvangst (buiten iets beter). Prima om dus een weekje van uw WiFi-verslaving te bekomen 😉

De kok van dienst zorgt voor volpension en vraagt uitdrukkelijk ons te verwittigen indien je speciale noden hebt ivm het eten (vegetariër, allergieën, ...). De kok past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden na het vliegen.

Wat mee te nemen voor in de Gîte:

 • Beddengoed (kussensloop, onderlaken en overtrek 90x200 of natuurlijk een slaapzak)
 • Een donsdeken en kussen zijn voorzien
 • Binnenschoenen (slippers, ...)
 • Handdoeken
 • Brooddoos, drinkbus en rugzakje om picknick mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven (systeem van €1,5/blikje of €6/fles, op het einde van de week af te rekenen).

Wie zelf voor een eigen verblijf zorgt (camping, hotel, ...) doet alles zelf en zorgt ervoor dat hij zaterdagavond 17u aan de grotwoning staat voor de eerste briefing. Ook meldingen van de Telegram-groep aanzetten, zodat je op de hoogte bent van de afspraken ter plaatse.

Partners & duovluchten

Deze stage is minder geschikt voor partners, maar mogelijk wanneer ze individueel bezig kunnen zijn, ... omdat we meestal een dagje weg zijn. Best is dan om ook een auto te huren aan de luchthaven Malaga zodat je uw vrijheid hebt.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!) tegen verminderde prijs.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor in het meer van Annecy!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2022 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?