Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

07/01/2023: ClubreisColombia

In 't kort

Eindelijk nog eens een MEGA Clubreis, deze keer naar ... COLOMBIA! (hier inschrijven)

Heenreis op 07/01 met vlieger, terugreis op 21/01 met vlieger
Stage/Reis van 08/01 tot en met 20/01
Clubreis
Locatie: Colombia
Verblijfsformule: GîteHerbergenkel ontbijt

meer uitleg

ALGEMEEN

Wanneer je meegaat op deze clubreis, gelieve alle details volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw reis zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Op deze webpagina staat alle informatie in 1 overzicht, er zijn dus geen afzonderlijke email of dergelijke meer!

Deze webpagina bevat de belangrijkste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in onze Telegram groep! In uw bevestigingsmail van deze clubreis (na uw betaling) staat hoe dit te installeren, en in welke groep je aan te melden. Dit is heel belangrijk, omdat we ook tijdens de clubreis alle praktische zaken voor de dagdagelijkse organisatie en afspraken in deze Telegram groep plaatsen! Zit je niet in deze Telegram groep, dan mis je alle informatie!

SPECIFIEK

We gaan voor een Colombiaanse ervaring! In deze tour reizen we van plaats naar plaats, beginnend bij Piedechinche in het zuiden van de Cauca-vallei en gaan naar het noorden en eindigen in Jerico, Antioquia.

Het vliegticket (niet inbegrepen in de prijs van de clubreis) heen is naar Cali en terug vanuit Medellin.

In deze tour gebruiken we boerderijen als accommodatie, het betekent twee belangrijke dingen. Privé plaats voor de hele groep en kamers delen met slechts maximaal twee personen per kamer. Maar dit betekent ook dat we vaste prijzen hebben en deze tour goedkoop kunnen aanbieden.

RONDRIT

Op slechts een half uur van de luchthaven van Cali beginnen we onze tour in het vlieggebied van Piedechinche, waar we de eerste paar dagen zullen doorbrengen.

We gaan verder naar Roldanillo, wereldwijd bekend dankzij talrijke wedstrijden. Zoals elke volgende mijlpaal proberen we Roldanillo vliegend te bereiken. Wie het niet haalt, wordt onderweg door de bus opgehaald.

Ansermanuevo, onze volgende bestemming, biedt uitstekende omstandigheden voor thermiek en overlandvliegen.

De verdere weg voert ons noordwaarts langs de Cauca, uit de uitgestrekte vallei en de suikerrietvelden, naar de bergen van het koffiegebied van de provincie Antioquia. Daar nemen we een vlucht voor een dag en verkennen we te paard een typische koffieboerderij.

Ons laatste vluchtgebied is rond de stad La Pintada. Daarna verkennen we het indrukwekkende landschap weer vanuit de lucht, met zijn steile koffieplantages, tropische junglehellingen en vele kleine rivierdalen.

Onze reis eindigt in de megastad Medellin, waar we de nacht zullen blijven voordat we naar huis vliegen. Afhankelijk van de tijd en aankomst is alles mogelijk van een sightseeingtour.

INBEGREPEN

 • Accommodatie
 • Ontbijt
 • Simkaart
 • Speed Arm t-shirt
 • Vervoer ter plaatse en ophalen na het vliegen, 24/24-7/7
 • Erkende monitor (team) en lokale gids beschikbaar 24/24-7/7. Iedereen is 3-talig en zal 100% van de tijd beschikbaar zijn om u de best mogelijke service en aandacht te geven om deze toer onvergetelijk te maken.

NIET INBEGREPEN

 • Vliegtickets heen/terug
 • Vervoer van en naar de luchthaven in België
 • Middag- en avondeten
 • Drank en persoonlijke uitgaven (dranken, feestjes, souvenirs, ...)

VACCINATIES

INTERNATIONAAL PASPOORT

Vergeet uw geldig internationaal paspoort niet aan te vragen. De vervaldatum moet ten minste 6 maanden voorbij het einde van deze reis liggen, dus tot 01/08/2023 om veilig te zijn.

Gelieve ons een duidelijke scan/foto door te sturen, zodat wij deze informatie kunnen gebruiken om uw vluchten te boeken.

VALUTA

Valuta en geld: De officiële munteenheid van Colombia is de Colombiaanse Peso.

Cash cards bieden de gemakkelijkste en goedkoopste manier om Colombiaanse peso's te krijgen. Bijna overal zijn geldautomaten waar met bankkaarten contant geld kan worden opgenomen. Er kan in principe ook contant geld worden gewisseld, maar de wisselkoers is beduidend slechter dan met de kaart. Geld wisselen in België wordt niet aanbevolen, omdat het erg duur is en slechts bij een paar banken mogelijk is.

ALCOHOL & DRUGS

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook 's middags aan de bar. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen.

Het moet hopelijk niet gezegd en geschreven worden, maar drugs zijn natuurlijk verboden voor, tijdens en na het vliegen en tijdens de VOLLEDIGE reis!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen, dienen we een attest van deze verzekering te ontvangen. Zonder dit attest (bewijs) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 2 dagen, wordt uw inschrijving geschrapt.

Je kan bijvoorbeeld via Europe Assistance deze verzekeringen nemen voor 1 stage/reis, of voor al uw stages/reizen gedurende 1 jaar (wat het voordeligste uitkomt voor jou). Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekering NIET aan, gelieve ons dus een attest met uw contractnummer van UW reis- en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!) en ook de informatiepagina over de verzekeringen. Een goed geïnformeerde piloot, is een tevreden piloot.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan je eenvoudig via deze link.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: vlieger

Voor deze clubreis gaan we met het vliegtuig:

 • Zaterdag 07/01/2023 - Brussel > Cali (wss via Madrid)
 • Zaterdag 21/01/2023 - Medellin > Brussel (wss via Madrid)

Vanaf dat deze clubreis volzet is, sturen wij de vluchten die je individueel moet nemen door naar iedereen, zodat we allemaal dezelfde vlucht hebben. Uw vliegmateriaal kan je eenvoudig boeken bij uw bagage, als "normale" extra bagage! Er is geen vervoer met de minibus voorzien van en naar de luchthaven in België. Verder te bespreken in de specifieke Telegram-groep.

Het vervoer voor de terugreis: vlieger

Zie uitleg heenreis 😉

Vervoer ter plaatse

Er is vervoer ter plaatse voorzien met een grote minibus inclusief chauffeur.

Verblijf

Accommodatie in landelijke finca's!

In de verschillende vlieggebieden zijn we ondergebracht in ruime finca's in landelijke stijl, allemaal met zwembad, sommige met jacuzzi en biljart. Elke finca heeft een specifiek aanbod van een- en tweepersoonskamers. We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de kamerverzoeken van de individuele reizigers. Soms is het ook een gedeelde kamer.

Partners & duovluchten

Deze clubreis is ook geschikt voor partners, er is heel veel meer te beleven dan alleen maar vliegen in Colombia! Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!) aan lokaal geldende tarieven.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages of reizen)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio 2m-band opgeladen + uw lader!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
   .
 • Beperkte hoofdbagage tot 15-20kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest voor temperaturen tussen 15° en 30° graden, 15° meer 's nachts... er is de mogelijkheid om kleren te wassen!
  • zwemgerief, compacte handdoeken, ...
  • zonnecrème 50+, zonnebril, petje, hoofdbescherming, sandalen, ...
  • insectenwerend middel (Autan of NoBite ), eventueel spray voor op de kleding
  • EHBO-doos op uw maat
  • jeans voor paardrijden
  • muskietennet wordt aanbevolen voor een ontspannen slaap
  • opladers voor elektronica moeten werken met 110V, niet alleen met 230V
  • adapters voor Zuid-Amerika (of kopen in Colombia)
  • gsm (quad band), in Colombia kan ook goedkoop een werkende mobiele telefoon worden aangeschaft. Voor betere communicatie kopen we Colombiaanse prepaid
  • vario-kaarten met GPS
  • oordopjes!
   .
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer)
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde! Maar deze kunnen we nadien ook in België verspreiden op een leuke clubavond!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren tijdens deze clubreis kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2022 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?