Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

04/11/2023: ParamotorsafariSpanje
Inschrijven

In 't kort

Reeds meer dan 10jaar doen we paramotorsafaries, ook nu zal het een prachtige tocht worden!

Heenreis op 04/11 met vlieger, terugreis op 10/11 met minibus
Stage/Reis van 05/11 tot en met 09/11
Paramotorsafari
Locatie: Spanje
Verblijfsformule: AvontuurCampingHerbergeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze paramotorsafari is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig.

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

VOORBEREIDING

Dinsdag 17/10/2023 komt iedereen tegen 16u naar de club te Hansbeke, met al uw vliegmateriaal, om in te laden in de aanhangwagen. Hiermee rijden wij de komende dagen naar Spanje en doen eerst 2 bgdstages ter plaatse in Baza.

VERLOOP

Zaterdag 04/11/2023 komen wij iedereen samen ophalen in de luchthaven van Malaga, en vandaar vertrek de safari richting het Noorden van Spanje! We proberen iedere dag zoveel mogelijk te vliegen, op te schuiven naar het Noorden en fun te beleven!

De Chauffeur volgt ons en met de minibus en aanhangwagen. Hierin zit al ons gerief om te overnachten (2seconden tentjes, slaapmatjes, slaapzak) en te koken on the road.

GEDEELDE KOSTEN

Bij de paramotorsafari betaalde je reeds op voorhand een deel van de gemeenschappelijke kosten, die we verrekenen op het einde van de week. Dit gaat over de kosten van de diesel voor de minibus, tolheffingen, benzine paramotors, verblijf en eten, ... zo zijn we onafhankelijk van plaats en tijd! Meestal gaan we niet over de reeds betaalde gemeenschappelijke kosten en krijg je nog terug.

CORONA

Zorg dat je een bewijs van vaccinatie of negatieve test bij je hebt op uw gsm, dit zal wss nodig zijn om in Frankrijk ergens binnen te gaan! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België. Wij bepalen de regels niet, dus gelieve zelf hierover de juiste informatie op te zoeken.

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: vlieger

Voor deze safari gaan we op met het vliegtuig en wij komen iedereen gratis "samen" ophalen aan de luchthaven in Malaga. Vanaf deze safari volzet is sturen we naar iedereen welke vlucht te boeken! Boek dus nog niet op voorhand uw vlucht, daar we slechts 1 keer naar de luchthaven komen om iedereen samen op te halen.

Het adres voor de thuisblijvers: Spanje (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie, er is geen adres).

Corona

Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Er wordt natuurlijk terug meegereden naar huis, zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Vervoer tijdens de tocht is met de minibus en grote aanhangwagen, met een chauffeur die ons overal zal volgen. Zo kan iedereen continue vliegen!

Verblijf

Iedereen neemt een 2seconden tentje en opblaasbaar slaapmatje mee, zodat we onafhankelijk van de locatie zijn en kunnen gaan vliegen waar het goed is! Mocht de mogelijkheid zich voordoen om eens een hotelletje, herberg of camping te boeken en er is tijd, dan doen we dat eventueel in overleg met de groep. Het is avontuur, zorg dat je er klaar voor bent!

Partners & duovluchten

Deze paramotorsafari is niet geschikt om niet vliegende partners mee te nemen.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • 2seconden tentje, slaapmatje, slaapzak, ...
 • Uw paramotor, paramotorschem, oefenharnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • paramotorscherm ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan)
  • radio opgeladen en laadstation
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2023 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?