Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

19/01/2024: ParaskistageChamois - Italië
Inschrijven

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de paraskistage in Chamois, Italië. In een prachtige en heel rustige omgeving met de start, opdrachten en landing naast de skilift en de herberg naast de piste, wat wil je nog meer.

Heenreis op 19/01 met minibus, terugreis op 28/01 met minibus
Stage/Reis van 22/01 tot en met 26/01
Paraskistage
Locatie: Chamois - Italië
Verblijfsformule: Herberghalfpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor spreekt Nederlands, Frans en Engels.

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

EXTRA DAGEN?

Het opzet om vroeger te vertrekken, op vrijdagavond na het werk (16u!), is om zaterdag nog een dagje in te skiën onderweg (Chamonix of Les Houches) en dan aan te komen op zondag omstreeks 10:00 om ook in Chamois een dagje verder in te skiën, EN, ... om onze bagage naar boven te kunnen doen met de lift, anders is het ondoenbaar om aan de herberg te geraken 🙂

De stage zelf start dan op maandag.

Het verblijf vrijdagavond en zaterdagavond vinden we onderweg, altijd avontuur met ikarus.be! 🙂

DORP CHAMOIS

Ons verblijf is in de idyllische herberg L'hermitage, vlak naast de piste in het pittoreske dorpje Chamois (niet te bereiken met de auto, maar enkel via kabelbaan van 1000m). De minibussen en eventueel auto's zullen een weekje stil staan beneden in de valei.

Wanneer je aankomt met de kabelbaan in Chamois overvalt de stilte jou! Hier blijven we een weekje en de skilift vertrek van hier.

SKIPAS

Om te skiën en vliegen in dit gebied, heb je een dagelijkse skipas nodig van slechts €15-€20/dag! Wij nemen deze telkens 's morgens bij vertrek op de piste en doen de verrekening op het einde van de week via een Tricount (app).

SKIMATERIAAL HUREN

Het is mogelijk om ter plaatse, aan het begin van de lift, zeer goedkoop skimateriaal te huren voor de week.

CORONA

Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België. Wij bepalen de regels niet, dus gelieve zelf hierover de juiste informatie op te zoeken.

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 3 personen), vertrekkende na het werk op vrijdag omstreeks 16u vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Herberg L'hermitage, Fraz. Lavorè, 5 - 11020 Chamois (AO) - Italië.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatste zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan beneden in de valei. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €55/heenrit en €55/terugrit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Corona

Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 10u 's morgens vanuit Chamois. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

Vervoer ter plaatse

Er is geen vervoer met de minibus ter plaatste nodig, omdat we in een dorp (Chamois) zijn waar er zelfs geen verkeer mogelijk is. De minibussen en auto's blijven diep beneden in de valei staan en je komt met een gondel 1000m hoger aan in het dorp Chamois vanwaar we een week blijven. Alle skiliften vertrekken van hier.

Verblijf

Ons verblijf (niet inbegrepen in de stageprijs, voor prijzen zie hun website) is in de idyllische herberg L'hermitage, vlak naast de piste in het pittoreske dorpje Chamois (niet te bereiken met de auto, maar enkel via kabelbaan). De kamers zijn met 3 of 4 personen per kamer en badkamer op het einde van de gang. Het eten in halfpension, en 's middags eten we iets in de verschillende eetgelegenheden naast de piste waar we landen.

De herberg beschik over minder goede en gratis WiFi (beter en sneller met uw eigen 3/4G) een bar en een prachtig uitzicht over de omringende bergen waar we bij ondergaande zon van kunnen genieten!

Wij reserveren uw plaats in de herberg, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting. Deze korting zijn we kunnen bekomen, als trouwe klant, ... na vele jaren en stages op deze locatie!

Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald, rechtstreeks met de herberg-eigenaar op het einde van uw verblijf. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse op het einde van de week (kan met bankkaart of cash). Neem ook een beetje contant geld mee omdat er niet altijd en overal een betaalterminal aanwezig is, maar in de herberg kan je natuurlijk wel met uw bankkaart betalen.

Wat mee te nemen voor in de herberg:

 • Slaapzak
 • Drinkbus en klein rugzakje om op de landing te laten
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Andere verblijfplaats?

Wil je op camping of een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem! Hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op zondagavond.

Partners & duovluchten

Deze stage is natuurlijk heel geschikt voor partners de ook skiën, we landen altijd aan het begin van de liften en de start is aan het einde van de liften. Het skigebied is heel klein, waardoor je elkaar de volledige dag zal zien en tegenkomen 🙂

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!) tegen het lokaal tarief.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, (string- of oefen)harnas, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • geen noodparachute nodig
  • handig een ultralight string- of oefenharnas
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • slaapzak
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukt reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer)
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2023 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?