Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

26/05/2024: SoarstageDune de Pyla - Frankrijk
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Al bijna 20 jaar lang een klassieker bij ikarus.be, de soarstage naar de grootste duin van Europa, Dune de Pyla in Frankrijk.

Heenreis op 26/05 met minibus, terugreis op 01/06 met minibus
Stage/Reis van 27/05 tot en met 31/05
Soarstage
Locatie: Dune de Pyla - Frankrijk
Verblijfsformule: Glampingeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor spreekt Nederlands, Frans en Engels.

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 5 personen), vertrekkende om 6u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: camping Panorama, Dune de Pyla - Frankrijk (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatste zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan op de campingi. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er ook tijdens de terugreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanop de camping terug naar Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Er is geen vervoer ter plaatse van toepassing, daar we ons niet moeten verplaatsen tijdens deze stage. Dat maakt deze stage goedkoper 😉

UPDATE 05/2023: Toch wel deze keer, van ons verblijf naar de duin en terug 🙂

Verblijf

We verblijven met z'n allen op de gezellige camping Panorama, vlakbij de startplaats, in mobiele stacaravan's (handiger dan in tenten voor als het regent). Deze zijn per 4 of per 6 met een gemeenschappelijke badkamer en keuken. We hokken normaal gezien wel buiten samen om te ontbijten aan één lange tafel! Wij reserveren uw plaats in op de camping, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting. Laat ons weten welke formule je wenst. Wil je een volledig eigen mobiele stacaravan of een camper plaats met uw partner/kinderen/family, laat ons dit dan weten.

De camping beschikt over propere zwembaden, een bar en enkele restaurants.

De kosten voor verblijf en eten (supermarkt op 20min) worden volledig gedeeld onder de deelnemers op het einde van de week, voorzien dus aub contant geld om dit vlot te laten verlopen (we leggen een gemeenschappelijke kas aan of een Tricount). We voorzien in groep voor het ontbijt en onze picknick. 's Avonds gaan we op restaurant of koken we zelf iets (bbq, spaghetti, ...).

Nu nog een vrijwilliger om 's morgens naar de bakker te wandelen 🙂

Wat mee te nemen:

 • Slaapzak
 • Handdoeken, toiletgerief, ...
 • Drinkbus en rugzakje om mee te nemen op de duin
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage

UPDATE 05/2023: Aangezien (door de brand van vorige zomer) de campings in volle opbouw zijn, gaan we zoeken naar een andere camping en houden je op de hoogte in de Telegram-groep. Het is dus goed mogelijk dat het in tenten zijn! Iedereen neemt dus zijn tentje, ligmatje en slaapzak mee!

Partners & duovluchten

Deze stage is geschikt voor partners, die houden van zon, zee en strand!

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, (string- of oefen)harnas, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • geen noodparachute nodig
  • handig een ultralight string- of oefenharnas
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
   .
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukt reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer)
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde of FTP app op gsm!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?