Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

02/06/2024: BGstageAlpen
Inschrijven

In 't kort

Een beginners- en gevorderdenstage zonder vast verblijf. Het principe van hike&fly, maar dan drive&fly!

Heenreis op 02/06 met minibus, terugreis op 08/06 met minibus
Stage/Reis van 03/06 tot en met 07/06
Beginnerstage, Gevorderdestage
Locatie: Alpen
Verblijfsformule: AvontuurCampingeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

DEZE PAGINA = DE INFORMATIEFICHE = CENTRAAL PUNT MET ALLE INFO

Lees deze webpagina volledig, zo beschik je over alle informatie om jouw stage aangenaam te maken, en een super ervaring te beleven.

MONITOREN

Hoofdmonitor is Cris Claessens en hulpmonitor is Kevin (Over ons).

TELEGRAM

De last-minute praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling en verzekering in orde) is het, door ons toevoegen, aan de specifieke Telegram-groep voor deze stage. Je ontvangt dus geen email of andere berichten!

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je belangrijke afspraken!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een alcoholmeter voor vertrek naar de vliegplaats. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ikarus.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

VERLOOP

Bij deze stage weten we niet op voorhand waar we zullen naartoe gaan. We rijden naar waar het goed weer is, ergens in de Alpen! Iedereen rijdt mee met de minibus (vervoer heen/terug bij de stage boeken), zodat we volledige vrijheid hebben om naar toe te rijden waar we willen.

Iedereen heeft zijn 2seconden tentje (alleen of per 2-3), slaapmatje en slaapzak mee in de minibus. Wij hebben een mobiele keuken en keukengerief mee. We gaan samen naar de winkel en koken ons potje. We zien waar we uitkomen om te slapen (camping, wild, gite, ...).

VERZEKERINGEN

Bekijk hier de belangrijke en gedetailleerde uitleg over de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, de verplichte reisbijstandsverzekering, de aangeraden annulatieverzekering en diverse bijkomende verzekeringen.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage wordt er door iedereen meegereden met onze minibus, vertrekkende om 10u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Dus het vervoer heen/terug niet vergeten bijboeken.

Je kan uw auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers: de Alpen 🙂

Afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar (de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Er wordt natuurlijk ook terug meegereden naar huis, zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in de prijs van de stage. Dit is exclusief liftpassen (flycard's) of betalende passages (betalende slagboom passages).

Verblijf

Op deze "Drive & Fly" beginners- & gevorderdenstage is het puur avontuur! We laten ons leiden door het weer en weten dus helemaal niet waar we uitkomen (camping, wildkamperen, gite, ...). Dit zorgt voor de leukste verrassingen en mooiste herinneringen.

We leggen een gemeenschappelijke kas (Tricount) om alle kosten van verblijf en eten te delen onder de deelnemers van de stage (de monitoren genieten mee en zijn exclusief).

Partners & duovluchten

Deze stage is niet geschikt voor partners die niet vliegen door de continue verplaatsingen tijdens een "drive&fly".

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen:

 • 2seconden tentje (alleen of per 2-3), slaapmatje, slaapzak, ...
 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 1 jaar)
  • parapente in orde met 2-jaarlijkse keuring (positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud)
  • helm voorzien van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan)
  • radio 2m-band 183.500Mhz en opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowieso lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 20kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, lippenbalsem, zonnebril, petje, ...
  • zwemkledij!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2023 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?