Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

21/07/2024: BGDstageBassano del Grappa, Italië
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in Bassano del Grappa, Italië. In een prachtige omgeving met verschillende eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over de uitgestrekte vlaktes en landing aan je hotel, wat wil je nog meer.

Heenreis op 21/07 met eigen vervoer, terugreis op 27/07 met minibus
Stage/Reis van 22/07 tot en met 26/07
Beginnerstage, Gevorderdestage, Duostage
Locatie: Bassano del Grappa, Italië
Verblijfsformule: Hotelhalfpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

OPGELET: Deze stage is een dagje vroeger dan alle normale stages! Heen is dus op zaterdag 5 Augustus, en we beginnen met vliegen op zondag 6 Augustus! Donderdag 10 Augustus is de laatste vliegdag en vrijdag 11 Augustus keren we huiswaarts.

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De 2de (hulp)monitor spreekt Engels en Spaans!

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een alcoholmeter na het ontbijt (vertrek om te vliegen). Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer met ons mee.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

FLYCARD

Om te vliegen in dit gebied, is het verplicht om een "FlyCard" te bezitten (op voorhand in orde te maken, enkele dagen voor vertrek. Dit is een sponsoring aan de lokale organisatie om de vliegplaatsen in orde te houden. Voor de duidelijkheid, deze is niet inbegrepen in de prijs van de parapente-stage).

BELANGRIJK: Breng uw "Vivere il Grappa FlyCard" dus zeker in orde (waarom?) een weekje voor de aanvang van uw stage. Dit kan je hier doen. (eerst account aanmaken - bij License number vul je STUDENT of 00000 in, de verzekeringsgegevens kan je terug vinden op uw verzekeringsattest die je hebt ontvangen bij de bevestiging van uw lidgeld/verzekering, dit staat op uw lidkaart van de BVVF, bijna iedereen = Aviabel #14.006.219), en dan uw flycard aankopen voor 5 dagen (forfait 7 dagen is het goedkoopste).

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: eigen vervoer

UPDATE 07/2023: Aangezien deze stage volzet is, en er niemand zou meerijden, gaat de minibus niet heen rijden.

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 5 personen), vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Dit is niet inbegrepen in de prijs van de parapente-stage, ... wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Garden Relais, Via Caose, 22 – Borso del Grappa - Italië. (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken?

Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal en alles zo compact mogelijk, scherm zeker geplooid!)? Dat kan voor €50/rit heen en €50/rit terug. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 5 personen), vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Bassano del Grappa. Dit is niet inbegrepen in de prijs van de parapente-stage, ... wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

UPDATE 07/2023: Aangezien er slechts enkelen mee terug zouden rijden, gaan we dit in enkele dagen relax doen om nog een beetje te genieten van de Alpen! Zondagavond 13/08 zijn we terug in België.

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in de prijs van de parapente-stage (tegenwoordig met de hoge brandstofprijzen is dit een serieuze meerkost, maar inbegrepen in de stage!).

Verblijf

Ons verblijf (niet inbegrepen in de prijs van de parapente-stage!), is in het fantastische hotel Garden Relais, met de landing naast het hotel, ideaal om even te pauzeren op het terras tussen de vluchten, even te gaan rusten in uw kamer, beetje te lezen of ... er te vertoeven bij minder goed vliegweer.

Je kan kiezen tussen een familie-kamer met 4 (goedkoopste optie), een kamer met 3 (minder goedkoop), een kamer met 2 (minder goedkoop) of een individuele kamer (minst goedkoop). Het eten is in halfpension, en 's middags eten we iets op het terras van het hotel of kan je naar de nabijgelegen supermarkt gaan. Het hotel beschikt over gratis WiFi (maar de kwaliteit is heel slecht), een binnen- en buitenzwembad met ligweide en cocktail bar.

Om te vertoeven aan of te zwemmen in het binnen- en buitenzwembad is er een afzonderlijk forfait te betalen bovenop de prijs van de kamers (het is niet mogelijk om dit op te nemen in de kamerprijs omdat ze dit los van het hotel willen houden als "spa-ressort" ).

Wij reserveren uw plaats in het hotel, zo betaal je minder dankzij onze groepskorting (kan oplopen tot 10-20% korting). Deze korting zijn we kunnen bekomen, als trouwe klant, ... na meer dan 10jaar en heel veel stages op deze locatie!

Laat ons weten welke formule je wenst en of je speciale noden hebt ivm voeding (vegetariër, allergieën, ...). De keuken past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden.

Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald, RECHTSTREEKS met het hotel op het einde van uw verblijf. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel op het einde van de week (dit is niet inbegrepen in de prijs van de stage). Neem ook een beetje contant geld mee omdat er niet altijd en overal een betaalterminal aanwezig is waar we vliegen, maar aan de receptie van het hotel kan je natuurlijk wel alles met uw bankkaart/creditkaart betalen.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus (drinkbaar water gratis beschikbaar aan kraantje) en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage

Ondanks dit een echt super hotel is voor deze stage, wordt er soms een beetje losjes omgesprongen met de onwetendheid bij het afrekenen, vooral over de middag (niet inbegrepen in kamer met half-pension) en tussentijdse consumpties en tijdens het eten. Wij wensen dus iedereen er op attent te maken, om echt altijd direct af te rekenen als je iets extra neemt van drank, middagmaal op het terras en dergelijke! Zo kom je op het einde van de week niet voor verrassingen te staan. Hou al je bonnetjes bij, neem er een foto van en spreek goed af hoe je het zal regelen met je eventuele andere kamergenoten.

Prijzen 2023 tijdens de stage (inclusief groepskorting), Hotel Garden Relais

 • Familie kamer 4p: €95/pp volwassene en €70/pp kinderen
 • Kamer 3p: €88/pp
 • Kamer 2p: €95/pp
 • Kamer 1p: €125/pp
 • Mobilhome zonder elektriciteit: €40/pp
 • Mobilhome met elektriciteit: €45/pp

Inclusief:

 • IKARUS groepskorting
 • Half-pension met ontbijt- en avondbuffet, water
 • Tijdens ontbijt een cappuccino of espresso van de bar
 • Internet

Exclusief:

 • Bijkomende dranken
 • Gebruik zwemgelegenheden: €12/d of €50/5d (maandag-vrijdag)

Andere verblijfplaats?

Wil je op camping of een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem, hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op de avond voor de eerste stage-vliegdag.

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, we landen altijd aan het hotel en over de middag heb je even tijd om met de familie door te brengen. Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven met ons (zeker aan te raden!) aan de lokaal geldende tarieven.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg (bij meerijden met de minibus)
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of paramotorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?