Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

04/08/2024: SIVstageMalcesine - Italië
Inschrijven

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de SIV stage aan het Gardameer (Malcesine), Italië. In een prachtige omgeving, boven water, deels met een gondel naar boven, gigantische hoogteverschil (1800) en met landing naast een bar, wat wil je nog meer.

Heenreis op 04/08 met eigen vervoer, terugreis op 10/08 met eigen vervoer
Stage/Reis van 05/08 tot en met 09/08
SIVstage, Acrobatiestage
Locatie: Malcesine - Italië
Verblijfsformule: AppartementenHotelenkel ontbijt

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor aan de start is ook Nederlands-, Frans- en Engelstalig!

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een alcoholmeter na het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

GONDEL

Ter plaatse is er een Gondel om ons naar de start te brengen, deze is niet inbegrepen in de stageprijs en moet ter plaatse telkens aangekocht worden.

Ieder jaar is het een beetje anders om te reserveren, we zullen dus moeten kijken ter plaatse hoe de werking dit jaar is om met parapente naar boven te reizen. Meestal was het €10/rit of met een dagkaart. De minibus kan ons telkens van de landing naar de start van de Gondel brengen (2km) of we nemen de openbare bus en dan is het €2/rit.

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: eigen vervoer

UPDATE 07/2023: Aangezien deze stage volzet is, en er niemand zal meerijden, gaat de minibus NIET HEEN rijden en ook NIET TERUG.

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 5 personen), vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Ideal Malcesine
Via Gardesana 228 - 37018 Malcesine - Italië (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €50/rit (= €100 heen en terug). Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: eigen vervoer

UPDATE 07/2023: Aangezien deze stage volzet is, en er niemand zal meerijden, gaat de minibus NIET HEEN rijden en ook NIET TERUG.

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Malcesine. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

 

Vervoer ter plaatse

Er is weinig vervoer ter plaatse met de minibus te doen. De gondel is niet inbegrepen in de stage alsook niet het eventuele openbaar vervoer.

Verblijf

Ons verblijf is in het hotel Ideal, met de start van de gondel op 500m van het hotel. Over de middag is er een bar aan de landing om te vertoeven en iets te eten. We gaan telkens terug naar het hotel bij minder goed weer of voor extra theorie, in het lokaal boven het hotel (rechts naast het zwembad) of soms in het appartement aan de zijkant van het hotel.

Je kan kiezen tussen een individuele kamer (minst goedkoop), een kamer met 2 (goedkoper), een kamer met 3 (nog goedkoper) of een familie kamer met 4 (goedkoopste optie). Het verblijf is is enkel met ontbijt. 's Middags naar de vlakbij gelegen EUROSPAR of in de bar op de landing, en 's avonds iets gaan eten in het prachtige en pitoreske dorpje "Malcesine" op 5min stappen. Het hotel beschikt over gratis WiFi en een buitenzwembad met ligweide, pingpongtafel en een bar in het hotel. Het zwemmen is gratis voor de gasten van het hotel! De prijs van het hotel/eten is niet inbegrepen in de prijs van de stage.

Wij reserveren uw plaats in het hotel, laat ons weten welke kamer (1p, 2p, 3p of 4p) je wenst. Het verblijf/ontbijt wordt ter plaatse betaald op het einde van de week RECHTSTREEKS aan het Hotel. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel.

Er kunnen ook 6 personen slapen in het appartement (2 kamers 2p met afzonderlijke bedden en 1 kamer met dubbelbed = 6p) van het hotel, met gemeenschappelijke badkamer, keuken en leefruimte. Zeer ruim en aangenaam. De prijs is minder dan een kamer in het hotel! Bij interesse laat ons dit weten! Dit is contant te betalen op het einde van de week.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage

Wij wensen iedereen er op attent te maken, dat consumpties aan de bar direct dienen betaald te worden, om problemen op het einde van de week te voorkomen! Hou zeker in uw gsm bij wat je allemaal gedronken en afgerekend hebt, zo kan je dit bewijzen op het einde van de week. in het verleden waren er soms onjuistheden.

Prijzen voor de kamers in het hotel kan je hier vinden. Voor het appartement is het ongeveer €250/pp/week.

Andere verblijfplaats?

Wil je op camping of een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem (wij hebben geen commissie op de hotelverblijven)! Hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op de avond voor de eerste stage-vliegdag.

Hotel Ideal vraagt een vergoeding aan iedereen die niet in het hotel of appartement van het hotel te gast is om de briefings bij te wonen in de theorieruimte. Dit is zelf te regelen met het hotel, daar komen wij niet in tussen (maar vinden het ook onterecht).

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, met zwembad aan het hotel en prachtige wandelingen. Tijdens deze intenSIVe stages zal je echter weinig tijd hebben om samen door te brengen.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!) met ons, aan de lokaal geldende tarieven.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • hoofdband (bandana) is super handig, of dit, om uw oortje niet te verliezen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Voor wie zal meerijden heen- en/of terug met de minibus, beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor in het Gardameer!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto/video van de stage (15-30GB)!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?