Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

11/08/2024: ThermiekstageBassano del Grappa, Italië
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de thermiekstage in Bassano del Grappa, Italië. In een prachtige omgeving met verschillende eenvoudig te bereiken starts en landingen, vliegen over de uitgestrekte vlaktes met zicht op Venetië, en landen naast het hotel, wat wil je nog meer.

Heenreis op 11/08 met minibus, terugreis op 17/08 met minibus
Stage/Reis van 12/08 tot en met 16/08
Thermiekstage
Locatie: Bassano del Grappa, Italië
Verblijfsformule: Hotelhalfpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De chauffeur is Engelstalig!

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

CORONA

Zorg dat je een bewijs van vaccinatie of negatieve test bij je hebt op uw gsm, dit zal wss nodig zijn om in Italië ergens binnen te gaan! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België. Wij bepalen de regels niet, dus gelieve zelf hierover de juiste informatie op te zoeken.

UPDATE 07/2022: Blijkbaar is er niets meer nodig voor Italië!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

FLYCARD

Om te vliegen in dit gebied, is het verplicht om een "FlyCard" te bezitten (op voorhand in orde te maken, enkele dagen voor vertrek. Dit is een sponsoring aan de lokale organisatie om de vliegplaatsen in orde te houden.

BELANGRIJK: Breng uw "Vivere il Grappa FlyCard" dus zeker in orde (waarom?) een weekje voor de aanvang van uw stage. Dit kan je hier doen. (eerst account aanmaken - bij License number vul je STUDENT of 00000 in, de verzekeringsgegevens kan je terug vinden op uw verzekeringsattest die je hebt ontvangen bij de bevestiging van uw lidgeld/verzekering, dit staat op uw lidkaart van de BVVF), en dan uw flycard aankopen voor 5 dagen.

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 3 personen), vertrekkende om 5u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Hotel Garden Relais, Via Caose, 22 – Borso del Grappa - Italië. (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €20/rit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

UPDATE: Er is geen vervoer heen meer voorzien, door te weinig personen die zullen meerijden.

Corona

Bij wie zal meerijden met de minibus vanuit Hansbeke, is er voor vertrek een controle van uw negatief testresultaat van maximum 48u oud of een bewijs van geldige vaccinatie. Zorg dat je uw bewijzen afgedrukt meehebt of op uw gsm. Wie dit niet heeft, kan spijtig genoeg niet meerijden met ons. We nemen geen risico's! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

UPDATE: Blijkbaar is er niets meer nodig voor Italië!

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 5u 's morgens vanuit Bassano del Grappa. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Corona

Op de terugweg, voor uw aankomst in België, niet vergeten om uw Passenger Locator Form in te vullen via uw gsm! Alle informatie en voorwaarden ivm Corona is terug te vinden op de website van diplomatie België.

UPDATE: Blijkbaar is er niets meer nodig voor Italië!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage.

Verblijf

Ons verblijf is in het fantastische hotel Garden Relais, met de landing naast het hotel, ideaal om even te pauzeren tussen de vluchten, extra theorie te bekijken of er te vertoeven bij minder goed vliegweer.

Je kan kiezen tussen een individuele kamer, een kamer met 2, een kamer met 3 of een familie kamer met 4. Het eten in halfpension, en 's middags eten we iets op het terras van het hotel of kan je naar de nabijgelegen supermarkt gaan. Het hotel beschikt over gratis WiFi en een binnen- en buitenzwembad met ligweide en cocktail bar. Om te zwemmen is er een forfait te betalen. We vragen al jaren om dit in de kamerprijs inclusief te maken, maar dit is blijkbaar niet mogelijk omdat ze dit los van het hotel willen houden.

Wij reserveren uw plaats in het hotel, zo betaal je minder dankzij onze MEGA groepskorting. Deze korting zijn we kunnen bekomen, als trouwe klant, ... na vele jaren en heel veel stages op deze locatie! Wij geven deze korting graag integraal en rechtstreeks door aan onze leerlingen en partners die met ikarus meegaan op reis. Voor alle duidelijkheid: wij hebben GEEN ENKELE commissie op de hotelverblijven, maar geven deze vrijwillig af zodat iedereen een MEGA groepskorting heeft (prijzen zijn een heel stuk duurder als je individueel gaat, en dan is er ook enkel "à la carte" te eten wat ook een stuk duurder is).

Laat ons weten welke formule je wenst en of je speciale noden hebt ivm voeding (vegetariër, allergieën, ...). De keuken past zijn uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te vinden. Het verblijf/eten wordt ter plaatse betaald, rechtstreeks met het hotel op het einde van uw verblijf. Je moet dit dus niet op voorhand betalen, maar ter plaatse aan het hotel op het einde van de week. Neem ook een beetje contant geld mee omdat er niet altijd en overal een betaalterminal aanwezig is, maar aan de receptie van het hotel kan je natuurlijk wel met uw bankkaart betalen.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Drinkbus en rugzakje om in de minibus mee te nemen
 • Eventueel leesboek
 • Uw eigen bagage

Ondanks dit een echt super hotel is voor deze stage, wordt er soms een beetje losjes omgesprongen met de onwetendheid bij het afrekenen, vooral over de middag (niet inbegrepen in half-pension) en tussentijdse consumpties en tijdens het eten. Wij wensen dus iedereen er op attent te maken, om echt altijd direct af te rekenen als je iets extra neemt van drank, middagmaal op het terras en dergelijke! Zo kom je op het einde van de week niet voor verrassingen te staan. Hou zeker al je bonnetjes, neem er een foto van en spreek goed af hoe je het zal regelen met je eventueel andere kamergenoten.

Prijzen 2022 tijdens de stage (buiten de stage VEEL duurder!), Hotel Garden Relais

 • Familie kamer 4p: €60/pp volwassene en €50/pp kinderen
 • Kamer 3p: €68/pp
 • Kamer 2p: €75/pp
 • Kamer 1p: €98/pp
 • Mobilhome zonder elektriciteit: €35/pp
 • Mobilhome met elektriciteit: €40/pp

Inclusief:

 • IKARUS MEGA groepskorting
 • Half-pension met ontbijt- en avondbuffet, water
 • Tijdens ontbijt een cappuccino of espresso van de bar
 • Internet

Exclusief:

 • Bijkomende dranken
 • Gebruik zwemgelegenheden: €8/d of €30/5d

Andere verblijfplaats?

Wil je op camping of een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem (wij hebben GEEN ENKELE commissie op de hotelverblijven, maar geven deze vrijwillig af zodat iedereen een MEGA groepskorting heeft)! Hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op zondagavond 20u.

Partners & duovluchten

Deze stage is heel geschikt voor partners, we landen altijd aan het hotel en over de middag heb je even tijd om met de familie door te brengen.

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). Wij zelf voorzien GEEN duovluchten tijdens de stage voor partners (enkel pedagogische duovluchten voor leerlingen die ingeschreven zijn), maar je bent zeker welkom bij de lokale organisatie om een duovlucht te beleven!!

De reden waarom wij geen duovluchten aanbieden is om geen concurrentie aan de lokale organisatie te bezorgen en ons ten volle te kunnen concentreren op onze eigen leerlingen.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?