Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

15/09/2024: BGDstageDrôme - Frankrijk
Inschrijven

De vogel is gaan vliegen, ... volzet.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de stage in de Drôme, Frankrijk. In een prachtige streek met veel verschillende vliegplaatsen in een straal van 50km. Soms zijn de starts moeilijk te bereiken, maar met de minibus en de benen komen we overal!

Heenreis op 15/09 met minibus, terugreis op 21/09 met minibus
Stage/Reis van 16/09 tot en met 20/09
Beginnerstage, Gevorderdestage, Duostage
Locatie: Drôme - Frankrijk
Verblijfsformule: Gîtevolpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor (Cris Claessens) perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor is van Colombia, Spaans, Engels en een beetje Franstalig!

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REISVERZEKERING / ANNULATIEVERZEKERING / ALGEMENE VOORWAARDEN

Een reisverzekering is verplicht en een annulatieverzekering is aangeraden. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

Hier alle informatie over de Verplichte en Aangeraden Verzekeringen alsook onze Algemene Voorwaarden. Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 6u 's morgens vanuit de school te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de school te Hansbeke, leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: 05140 Aspres-sur-Buëch, Frankrijk.

Deze optie is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken?

Zelf rijden/vliegen maar uw bagage toch meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €50/rit (€100 heen en terug). Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er ook tijdens de terugreis meegereden worden met onze minibus, terug naar de school te Hansbeke (aankomstuur afhankelijk van vertrekuur, ter plaatse te bepalen). Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in de prijs van de stage. Dit is exclusief liftpassen of betalende passages.

Verblijf

Ons verblijf (niet inbegrepen in de prijs van de stage) is in een aangename Gîte. De Gîte beschikt over kamers per 4, elke met een eigen badkamer, douche en toilet + nog extra afzonderlijke toiletten. Er is beperkte WiFi.

De kok van dienst zorgt voor volpension en vraagt te verwittigen indien je speciale noden hebt ivm het eten (vegetariër, allergieën, ...). De kok past zijn/haar uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te eten vinden na het vliegen.

Wat mee te nemen voor in de Gîte:

 • Beddengoed is voorzien
 • Binnenschoenen (slippers, ...)
 • Handdoeken zijn voorzien
 • Brooddoos, drinkbus en rugzakje om picknick mee te nemen
 • Eventueel leesboek, theorieboek, gezelschapspelletjes, ...
 • Uw eigen bagage
 • Extra cash voor drank en persoonlijke uitgaven (€1,5/blikje of €6/fles, op het einde van de week af te rekenen)

Voor deze stage is "eigen verblijf" (camping, hotel, ...) niet mogelijk, omdat de plaatsen in de Gîte reeds besproken en vastgelegd zijn en we in het midden van nergens zijn!

Het verblijf/eten in volpension, wordt ter plaatse betaald en komt voor 6 nachten op €70/nacht in volpension = €420 (er is geen betaalterminal aanwezig, dus contant voorzien). Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen, maar kunnen eenvoudig bekomen worden tegen democratische prijzen.

Partners & duovluchten

Deze stage is enkel geschikt voor partners wanneer ze individueel bezig kunnen zijn omdat we meestal een dagje weg zijn.

Het is mogelijk voor de partners, om een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!). We kunnen dit voorzien, meestal in de namiddag tijdens de pauze of 's avonds tijdens de avondvlucht. Bij interesse laat je ons dit weten met "naam en gewicht" en wij zetten jouw partner op een lijst en bekijken wanneer we dit kunnen inlassen!

Duovluchten tijdens de stage voor partners van leerlingen die mee zijn, zijn aan het lokaal geldende tarief voor duovluchten (om geen concurrentie te doen aan de lokale clubs). In de Drôme zijn er geen lokale clubs, en hanteren we de standaardprijs €120/vlucht/pp.

Wenst uw partner mee te gaan, vermeldt dit zeker bij uw inschrijving.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen met bewijs (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes maximum 2 jaar oud positief keuringsattest
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk parapente (ski helmen voldoen meestal niet)
  • radio opgeladen
  • u huurt? wij zorgen voor alles zoals hierboven beschreven!
  • handschoenen verplicht
  • hoge bergschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak of beschermende kledij
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor meertjes en watervallen
 • Administratie

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?