Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

29/09/2024: SIVstageAnnecy - Frankrijk
Inschrijven

De vogel is bijna gaan vliegen, ... laatste plaatsen.

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de SIV stage aan het meer van Annecy, Frankrijk. In een prachtige omgeving, boven water, hoogteverschil (700) en snelle rotaties, wat wil je nog meer.

Heenreis op 29/09 met minibus, terugreis op 05/10 met minibus
Stage/Reis van 30/09 tot en met 04/10
SIVstage, Acrobatiestage
Locatie: Annecy - Frankrijk
Verblijfsformule: Gîtevolpension

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor (Cris Claessens) perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig. De hulpmonitor spreekt Spaans, Engels en een beetje Frans!

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 5 personen), vertrekkende om 8u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: Route de Mont-Bogon - 74210 Faverges, Frankrijk (we plaatsen nog een pin in de Telegram-groep met de exacte locatie).

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatse zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden/vliegen maar uw bagage toch meegeven met de minibus (maximaal 25kg in totaal)? Dat kan voor €50/rit (€100 heen en terug). Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 8u 's morgens vanuit Annecy. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig hier bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in de prijs van de stage. Dit is exclusief liftpassen of betalende passages (zoals het laatste stukje naar de start in Annecy).

Verblijf

Ons verblijf (niet inbegrepen in de prijs van de stage) is in een aangename Gîte tussen de start en de landing, ideaal om even te pauzeren voor/tussen/na de vluchten, debriefings te doen, extra theorie te bekijken/geven of er te vertoeven bij minder goed vliegweer.

De Gîte beschikt over 2 badkamers met douche en toilet, nog een extra afzonderlijk toilet en 4 slaapkamers van 3 tot en met 6 personen. Er is beperkte WiFi, maar het ontvangst is heel slecht, ook weinig 3G/4G ontvangst (buiten om de hoek iets beter). Prima om dus een weekje van uw WiFi-verslaving te bekomen 😉

De kok van dienst zorgt voor volpension en vraagt uitdrukkelijk ons te verwittigen indien je speciale noden hebt ivm het eten (vegetariër, allergieën, ...). De kok past zijn/haar uren aan aan onze vlieguren, zo kunnen we het maximale uit deze vliegweek halen en moeten we ons geen zorgen maken om met een groep nog iets te eten vinden na het vliegen.

Wat mee te nemen voor in de Gîte:

 • Beddengoed (kussensloop, onderlaken en overtrek 90x200 of natuurlijk een slaapzak)
 • Een donsdeken en kussen zijn voorzien
 • Binnenschoenen (slippers, ...)
 • Handdoeken
 • Brooddoos, drinkbus en rugzakje om picknick mee te nemen
 • Eventueel leesboek, theorieboek, ...
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven (systeem van €1,5/blikje of €6/fles, op het einde van de week af te rekenen).

Voor deze stage is "eigen verblijf" (camping, hotel, ...) niet mogelijk, omdat de plaatsen in de Gîte reeds besproken en vastgelegd zijn.

Het verblijf/eten in volpension, wordt ter plaatse betaald en komt voor 6 nachten op €70/nacht in volpension = €420 (er is geen betaalterminal aanwezig, dus contant voorzien). Dranken en persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen, maar kunnen eenvoudig bekomen worden tegen democratische prijzen.

Partners & duovluchten

Deze stage is minder geschikt voor partners, maar mogelijk wanneer ze individueel bezig kunnen zijn, ... omdat we meestal een dagje weg zijn. Het is ook mogelijk voor de partners (en leuk), om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!), aan de lokaal geldende tarieven.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • hoofdband (bandana) is super handig, of dit, om uw oortje niet te verliezen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowiezo lange broek, lange mouwen
 • Voor wie zal meerijden heen- en/of terug met de minibus, beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor in het meer van Annecy!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto/video van de stage (15-30GB)!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?