Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

13/10/2024: Hike&FlyAlpen
Inschrijven

In 't kort

Een van de meest unieke stages van het jaar, wandelen en vliegen combineren voor de meest sportievelingen. Deze stage zorgt al meer dan 15 jaar voor de meest fantastische ervaringen!

Heenreis op 13/10 met minibus, terugreis op 19/10 met minibus
Stage/Reis van 14/10 tot en met 18/10
Hike&Flystage
Locatie: Alpen
Verblijfsformule: AvontuurCampingeten gedeeld onder de deelnemers

meer uitleg

ALLE INFORMATIE

Wanneer je meegaat op deze stage, gelieve alle details op deze webpagina volledig door te lezen zodat je over alle informatie beschikt om uw stage zo aangenaam mogelijk te maken en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails of andere informatie meer naar jou toe, we proberen alles enkel op deze webpagina te plaatsen zodat er een centraal punt is met alle informatie!

MONITOR

Voor deze stage is de hoofdmonitor Cris Claessens, perfect Nederlands-, Frans- en Engelstalig.

TELEGRAM

Deze pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling, documenten, verzekeringen, ... = in orde) is het, door ons toevoegen, aan deze specifieke Telegram-groep.

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je al direct belangrijke informatie!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een politie-alcoholmeter bij het ontbijt. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ons.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

VERLOOP

Bij deze stage weten we niet op voorhand waar we zullen naartoe gaan. We gaan waar het goed weer is, ergens in de Alpen! Iedereen rijdt mee met de minibus, zodat we volledige vrijheid hebben om naar toe te rijden waar we willen.

Iedereen heeft zijn 2seconden tentje, slaapmatje en slaapzak mee in de minibus. Wij hebben een mobiele keuken en keukengerief mee. We gaan samen naar de winkel en koken ons potje. We zien waar we uitkomen om te slapen (camping, wild, gite, ...).

Als we tussen de bergen zijn, kijken we waar het mogelijk is om naar boven te stappen afhankelijk van het weer, wind en de berg. We proberen 1 tot 2 wandeltochtjes en vluchtjes te doen per dag. De meeste tochten zijn rond de 1000m hoogteverschil, soms minder, soms meer, ... doenbaar dus voor iedereen.

ULTRALIGHT MATERIAAL

Je hebt geen specifiek ultralight materiaal nodig om deel te nemen aan een hike&fly2000, maar hoe lichter hoe aangenamer om te wandelen! Zo hebben velen een stringharnas (eventueel zonder noodparachute) en sommigen zelfs een ultralight scherm.

REIS- & ANNULATIEVERZEKERING

Een reis- en annulatieverzekering is verplicht. Alvorens een bevestiging van uw inschrijving te kunnen ontvangen (= toevoegen aan de specifieke Telegram-groep), dienen we een attest van deze beide verzekeringen te ontvangen. Zonder deze attesten (bewijzen) kunnen wij jouw inschrijving NIET bevestigen. Na het niet ontvangen binnen de 10 dagen, wordt uw inschrijving definitief geschrapt.

De reisverzekering is verplicht via Europe Assistance (kan heel goedkoop voor 1 stage of voor al uw reizen gedurende 1 jaar), de annulatieverzekering kan je kiezen. Wij (ikarus) bieden zelf deze verzekeringen NIET aan, gelieve ons dus uw attesten met uw contractnummer van uw reisverzekering en annulatieverzekering door te sturen bij uw inschrijving.

Alle informatie over de verplichte verzekeringen kan je hier meer in detail bekijken.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage wordt er door iedereen meegereden met onze minibus, vertrekkende om 8u 's morgens vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Dus het vervoer heen/terug niet vergeten bijboeken.

Je kan uw auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers: de Alpen 🙂

Afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar (de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Er wordt natuurlijk ook terug meegereden naar huis, zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Alle vervoer ter plaatse met de minibus naar de vliegplaatsen is inbegrepen in uw stage, hopelijk zo weinig mogelijk en zo veel mogelijk te voet 😉

Verblijf

Op hike&fly is het puur avontuur! We laten ons leiden door het weer en weten dus helemaal niet waar we uitkomen (camping, wildkamperen, gite, ...). Dit zorgt voor de leukste verrassingen en mooiste herinneringen.

We leggen een gemeenschappelijke kas (of Tricount) om alle eventuele kosten van verblijf en eten te betalen gedeeld onder de deelnemers.

Partners & duovluchten

Deze stage is niet geschikt voor partners die niet vliegen.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • 2seconden tentje, slaapmatje, slaapzak, ...
 • Uw parapente, harnas, reserve, radio, helm en rapzak
 in orde!
  • noodparachute is recent hervouwen afgetekend in uw vluchtlogboek (maximum 6 maanden voor de SiV, maximum 1 jaar voor de andere stages)
  • parapentes ouder dan 3 jaar, hebben een positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan, voor SIV een open model verplicht)
  • radio opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • hoge berg/wandelschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak, maar sowieso lange broek, lange mouwen
  • opm: hoe lichter hoe beter, een stringharnas zonder noodparachute in een bergrugzak is prima!
  • opm: er bestaan natuurlijk ook ultralight parapenteschermen maar dit is niet verplicht om te kunnen meedoen!
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte vest
  • zonnecrème, zonnebril, petje, ...
  • zwembroek voor meren en watervallen!
 • Administratie
  • afgedrukt verzekeringsattest BA parapente en afgedrukte reisbijstand EuropAssistance (met duidelijk contractnummer), af te geven aan het begin van de stage
  • theorieboeken (schermvliegen of snorvliegen)
  • iets om te noteren (theorielessen)
  • uw vliegboekje (vliegboekje)
  • externe harde schijf (usb-c) voor de foto's op het einde!

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?