Logo ikarus.be
Shop

Details stage/reis

07/02/2025: ParaskistageChamois - Italië
Inschrijven

In 't kort

Een klassieker bij ikarus.be, de paraskistage in Chamois, Italië. In een prachtige en heel rustige omgeving met de start, opdrachten en landing naast de skilift en de herberg of hotel nabij de piste, wat wil je nog meer.

Heenreis op 07/02 met minibus, terugreis op 16/02 met minibus
Stage/Reis van 10/02 tot en met 14/02
Paraskistage
Locatie: Chamois - Italië
Verblijfsformule: Hotelhalfpension

meer uitleg

DEZE PAGINA = DE INFORMATIEFICHE

Lees deze (web)pagina volledig. Zo beschik je over alle informatie om jouw stage zo aangenaam mogelijk te maken, en een super ervaring te beleven. Er komen geen emails meer naar jou toe. Wij verwerken alles enkel op deze pagina, een centraal punt met alle informatie!

MONITOREN

Hoofdmonitor is Cris Claessens en hulpmonitor is Kevin (Over ons).

TELEGRAM

Deze (web)pagina bevat de meeste informatie, maar de laatste praktische afspraken, vragen en antwoorden, problemen, ... komen in een specifieke Telegram-groep voor deze stage!

De bevestiging van uw inschrijving (betaling en administratie in orde) is het, door ons toevoegen, aan de specifieke Telegram-groep voor deze stage. Je ontvangt dus geen email of andere berichten!

Nog geen Telegram (op uw gsm, computer of tabled)? Installeer dit dan zo snel als mogelijk, omdat we via deze Telegram-groep alle praktische zaken regelen! Zit je niet in deze Telegram-groep, dan mis je belangrijke afspraken!

EXTRA DAGEN?

Het opzet om vroeger te vertrekken, op vrijdagavond na het werk (16u!), is om zaterdag nog een dagje in te skiën onderweg (Chamonix of Les Houches) en dan aan te komen op zondag omstreeks 10:00 om ook in Chamois een dagje verder in te skiën, EN, ... de monitoren het parcours te kunnen laten uitzetten.

De stage zelf start dan op maandag.

Het verblijf vrijdagavond en zaterdagavond vinden we onderweg, altijd avontuur met ikarus.be! 🙂

DORP CHAMOIS

Ons verblijf is in hotel "Maison Cly", vlak aan het begin van de piste in het pittoreske dorpje Chamois (niet te bereiken met de auto, maar enkel via kabelbaan van 1000m). De minibussen en eventueel auto's zullen een weekje stil staan beneden in de valei.

Wanneer je aankomt met de kabelbaan in Chamois, word je getrakteerd op pure rust en stilte met een prachtig uitzicht! Hier blijven we een weekje en de skilift vertrek van hier.

SKIPAS

Om te skiën en vliegen in dit gebied, heb je een dagelijkse skipas nodig van slechts €20-€25/dag! Wij nemen deze telkens 's morgens bij vertrek op de piste en doen de verrekening op het einde van de week via de Tricount-app.

SKIMATERIAAL HUREN

Het is mogelijk om ter plaatse, aan het begin van de lift, zeer goedkoop skimateriaal te huren voor de week. Je kan/mag natuurlijk ook jouw eigen skimateriaal meenemen!

ALCOHOL ...

Let op met alcohol. Tijdens het vliegen is er 0-tolerantie, ook overdag aan eventuele drankgelegenheden. Let op dat je na het vliegen 's avonds niet te diep in het glas kijkt, omdat je 's morgens 100% fit moet zijn als we beginnen vliegen. Er kan een controle gedaan worden met een alcoholmeter voor vertrek naar de vliegplaats. Wie geen 0 op de meter heeft staan, vliegt de volledige dag niet meer mee met ikarus.

Het moet hopelijk niet gezegd worden, maar ook andere verdovende middelen die invloed kunnen hebben op het vliegen, zijn niet toegelaten en ook wie zal meerijden met de minibus, gelieve drugs thuis te laten!

VERZEKERINGEN

Bekijk hier de belangrijke en gedetailleerde uitleg over de verplichte burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, de verplichte reisbijstandsverzekering, de aangeraden annulatieverzekering en diverse bijkomende verzekeringen.

VOORWAARDEN

Lees aub onze Algemene Voorwaarden en de Verplichte en aangeraden verzekeringen eens goed door (weet waar je aan begint!). Een goed geïnformeerde leerling, is een tevreden leerling.

Heen- & terugreis

Het vervoer voor de heenreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de heenreis meegereden worden met onze minibus (vanaf 3 personen), vertrekkende na het werk op vrijdag omstreeks 15u vanuit de vliegschool/winkel te Hansbeke. Wie wenst mee te rijden kan dit bijboeken.

Wie zal meerijden met de minibus, kan zijn/haar auto gratis parkeren aan de straatkant langs het muurtje aan de vliegschool/winkel te Hansbeke (contact), leg de sleutels binnen op de bureau aub zodat bij nood uw auto eventueel kan verzet worden. Wij voorzien geen opstapplaatsen onderweg, daar dit een serieuze vertraging geeft van de rit! Het adres voor de thuisblijvers of wie zelf wenst te rijden: "Maison Cly", Frazione Corgnolaz, 6 - 11020 Chamois (AO) - Italië.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus vanuit Hansbeke (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar, de minibussen zijn allemaal omnium verzekerd), dit is gezellig en zo leer je alvast iedereen kennen. Na een leuke babbel zijn we snel ter plaatse!

Je kan natuurlijk ook zelf rijden (zondagavond ter plaatste zijn) als je liever uw vrijheid ter plaatse hebt, maar weet dat er ter plaatse nog maar weinig tijd is om andere zaken te doen! Uw auto zal er gewoon een weekje stil staan beneden in de valei. Is het dan de moeite om deze trip heen/terug alleen te maken? Zelf rijden/vliegen/reizen maar uw bagage meegeven met de minibus (maximaal 20kg in totaal)? Dat kan voor €55/heenrit en €55/terugrit. Wanneer je uw materiaal meegeeft met ons, dan zijn wij er niet aansprakelijk voor in geval van diefstal of andere problemen, dit is duidelijk beschreven in onze Algemene Voorwaarden.

Het vervoer voor de terugreis: minibus

Voor deze stage kan er tijdens de terugreis ook meegereden worden met onze minibus, vertrekkende om 10u 's morgens vanuit Chamois. Wie wenst mee te rijden kan dit eenvoudig bijboeken.

Meerijden met de minibus is handig voor wie niet “alleen”, ver wil rijden! De meerderheid van de ingeschreven leerlingen rijden steeds mee met onze minibus terug naar huis (afwisselend enkele uurtjes rijden onder elkaar), dit is gezellig en zo kan je nog enkele straffe verhalen van de stage navertellen. Na een leuke babbel zijn we snel terug thuis!

Vervoer ter plaatse

Er is geen vervoer met de minibus ter plaatste nodig, omdat we in een dorp (Chamois) zijn waar er geen verkeer mogelijk is. De minibussen en auto's blijven diep beneden in de valei staan en je komt met een gondel 1000m hoger aan in het dorp Chamois vanwaar we een week blijven en alles te voet is. De skilift vertrekt van hier.

Verblijf

Ons verblijf (niet inbegrepen in de stageprijs, voor prijzen zie hun website) is in hotel "Maison Cly", vlak aan het begin van de skipistes in het pittoreske dorpje Chamois (niet te bereiken met de auto, maar enkel via kabelbaan). De kamers zijn per 2, 4 of 6 (dubbele bedden!) met eigen badkamer. Het eten in halfpension, en 's middags eten we iets in de verschillende eetgelegenheden naast de piste waar we landen.

Er is een sauna, hamam en massage in het hotel.

Wij reserveren uw plaats in het hotel, en we verdelen de uiteindelijke kostprijs door de deelnemers, op het einde van de stage te betalen aan de receptie.

Wat mee te nemen voor in het hotel:

 • Beddengoed en handdoeken zijn allemaal voorzien
 • Drinkbus en klein rugzakje om op de landing te laten
 • Eventueel leesboek, gezelschapspelen, ...
 • Uw eigen bagage
 • Een weinig euros extra meenemen voor drank en persoonlijke uitgaven

Andere verblijfplaats?

Wil je een andere verblijfplaats en uw eten zelf regelen, geen probleem! Hou ons op de hoogte, maar zorg zelf dat je geen afspraken, briefings en vluchten mist. Wij komen je niet ophalen of wachten niet telkens je te laat bent. Zorg dat je ten laatste aanwezig ben op zondagavond.

Partners & duovluchten

Deze stage is natuurlijk heel geschikt voor partners die kunnen skiën! De start en landing is naast de liften en het skigebied is heel klein, waardoor je elkaar de volledige dag zal zien en tegenkomen 🙂

Het is mogelijk voor de partners, om eens een duovlucht te beleven (zeker aan te raden!) tegen het lokaal tarief.

Checklijst, wat mee te nemen

Hier een checklist van wat allemaal mee te nemen!

 • Uw parapente, (string- of oefen)harnas, radio, helm en rapzak
in orde!
  • geen noodparachute nodig
  • handig een ultralight string- of oefenharnas (Alpamayo of Radicale4)
  • handig een rapzak
  • parapente in orde met 2-jaarlijkse keuring (positief keuringsattest van maximum 2 jaar oud)
  • helm moet voorzien zijn van het EN-966 keurmerk (ski helmen voldoen daar meestal niet aan)
  • radio 2m-band 183.500Mhz en opgeladen
  • handschoenen verplicht
  • eventueel vliegpak of skikledij
 • Beperkte hoofdbagage tot 15kg
  • warme kledij in verschillende laagjes en winddichte verst
  • zonnecrème, lippebalsem, zonnebril, petje, ...

Heb je sommige producten niet, dan kan je altijd terecht in onze shop of contacteer ons eenvoudig. De monitoren op stage kunnen jou ook goed adviseren over schermen, harnassen, vario’s, radio’s en dergelijke.

Vragen, opmerkingen of suggesties

Wij proberen alle informatie zo duidelijk mogelijk te communiceren, maar toch kunnen er foutjes in bovenstaande informatie voorkomen.

Bij fouten, vragen, opmerkingen, suggesties, ... aarzel niet om ons te contacteren! Wij helpen je graag, en worden graag geholpen.

© 2002 - 2024 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?