Logo ikarus.be
Shop

Algemene Voorwaarden

De kleine lettertjes!

Goede afspraken, maken tevreden piloten

ALGEMEEN

Inschrijvingen worden nooit terugbetaald, tenzij door afzegging van IKARUS zelf (als wij zelf bv een stage zouden annuleren of verzetten).

Wanneer je een initiatiedag, vooropleiding of stage niet begint, vroeger dan normaal stopt of afzegt (zelfs maanden voordien), is er geen terugbetaling mogelijk. Alle inschrijvingen dienen tevens opgenomen te worden (initiatiedag, vooropleiding, ...) binnen het huidige kalenderjaar!

Wanneer het slecht weer is op stage/clubreis/..., dan worden er vervang-activiteiten voorzien (theorie, bezoeken, ...) in de mate van het mogelijke, maar geen terugbetalingen.

Een inschrijving voor een initiatiedag of vooropleiding kan niet worden overgezet naar een volgend kalenderjaar, en is altijd op te nemen binnen hetzelfde kalenderjaar. Er zijn ruim voldoende beschikbare dagen om uw opleiding af te ronden binnen het huidige kalenderjaar, wij zetten verder geen tijdslimiet (weet dat dit meestal 2 maanden is)!

Een inschrijving voor een bepaalde stage kan niet worden overgezet naar een andere (volgende) stage of overgezet worden op een andere persoon, dit is gelijk aan een afzegging, en bijgevolg is er ook geen terugbetaling mogelijk, ook als is dit maanden op voorhand. Dit is de enigste manier om ons te behoeden van de vele annulaties, om organisatorisch en financieel niet in de problemen te komen.

 

ANNULATIE

Om problemen bij afzeggingen van uw kant te voorkomen (ziekte, ongeval, onvoorziene omstandigheden, ...) kunt u zicht indekken door een eigen reis-annulatieverzekering af te sluiten. IKARUS voorziet zelf geen enkele annulatieverzekering. Wij hebben heel goede ervaringen met de reis-annulatieverzekering (ook voor al uw andere reizen) van Europ-Assistance NOGO. Zie hun website voor meer informatie.

De Algemene Voorwaarden zijn heel duidelijk, wij doen geen enkele terugbetalingen, zelfs niet maanden op voorhand. Graag uw begrip om alle discussies te vermijden, indien u een annulatie doet zonder een eigen annulatieverzekering te hebben genomen. Eigenlijk zou deze verzekering verplicht moeten zijn, maar we laten nog altijd de keuze aan jou!

 

REPATRIËRING

IKARUS voorziet geen repatriëringsverzekering, ook niet in geval van problemen met het vervoer in de minibus. Gelieve na te kijken of je deze verzekering hebt, anders is het een goed idee om er eventueel eentje af te sluiten (bv bij Europe Assistance). Eigenlijk zou deze verzekering verplicht moeten zijn, maar we laten nog altijd de keuze aan jou!

 

DIEFSTAL

Als er tijdens de stage (inclusief vervoer heen/terug) materiaal zou gestolen worden uit de bussen/verbijf/… dan zal IKARUS hiervoor niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn materiaal, ook gehuurd materiaal!

 

VERZEKERING BA

Voor alle vliegaktiviteiten (initiatiedagen, vooropleidingen, stages, reizen, vliegdagen, …) is een verzekering parapente en/of paramotor verplicht. Dit gaat vooral over “Burgerlijke Aansprakelijkheid” (BA) tegenover derden, iets dat een normale verzekering niet kan dekken (luchtvaart!). Deze verzekering bieden wij aan, rechtstreeks bij Aviabel!

Heb je een ongeval met letsel, dan komt dit voornamelijk op uw persoonlijke verzekering van de ziekenkas/hospitalisatie. Slechts de extra bijkomende kosten vallen ten laste van de verzekering parapente/paramotor, maar die is zeer beperkt. De verzekering parapente/paramotor is er vooral voor de BA!

 

LIDGELD

Voor iedereen die aan de vliegaktiviteiten wenst deel te nemen, is het lidgeld verplicht (geldig per kalenderjaar).

 

MAILING

Wanneer je in contact komt met IKARUS zal je op de hoogte gehouden worden via onze informatieve mailings, interessante aanbiedingen, nieuwigheden, vrije plaatsen, nieuw stages, … 

Je zal altijd eenvoudig kunnen uitschrijven door ons dit te laten weten.

© 2002 - 2020 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?