Logo ikarus.be
Shop

Duovluchten

Een fantastische belevenis!
BOEK NU

In 't kort

Het echte gevoel van vliegen beleven, samen met een professionele duopiloot.

Geen enkele voorkennis nodig!

Keuze uit 4 verschillende versies van duovluchten.

Versie 1 - Toeristische duovlucht paramotor, is ook mogelijk voor mensen met een beperking!

Voor jezelf of geven als cadeaubon aan iemand die je kent!

Versie 1 - Toeristische duovlucht paramotor, 30min

Vanaf: 120,00

Wissen

Tot maximum 140kg

Versie 2 - Avontuurlijke duovlucht paramotor, 60min

Vanaf: 220,00

Wissen

Tot maximum 140kg

VERSIE 3 - TOERISTISCHE DUOVLUCHT PARAPENTE

Vanaf: 350,00

Wissen

Tot maximum 100kg

VERSIE 4 - AVONTUURLIJKE DUOVLUCHT PARAPENTE

Vanaf: 350,00

Wissen

Tot maximum 85kg

Faq

Corona?

Goed nieuws, we mogen terug duovluchten organiseren en uitvoeren! Een aantal puntjes:

 • Cadeaubonnen/vouchers met geldigheid tss 01/03 en 01/07/2020, worden gratis met +4 maanden verlengd
 • Mondmasker meenemen verplicht
 • Ten laatste 20min vòòr uw afspraak aanwezig zijn! (zoizo altijd)

Ik wil een duovlucht op "die" datum?

Het is niet mogelijk om lang op voorhand een datum vast te pinnen, omdat we volledig afhankelijk zijn van het weer. We beloven dus NOOIT, op die datum zal je kunnen vliegen (zoals een verjaardag, ...).

Als het een cadeaubon betreft, is de beste werkwijze de cadeaubon/voucher zelf af te geven als geschenk, en de gelukkige deze dan zelf te laten verzilveren. Hij/zij kan dan een datum afspreken met de duopiloot. Dit is ook de reden waarom onze cadeaubonnen/vouchers zoizo een jaar geldig blijven, om voldoende tijd te hebben om effectief te komen vliegen!

Tot welk maximum gewicht kan ik meevliegen?

Het maximum gewicht van de passagier is afhankelijk van welke versie:

 • Versie 1: tot maximum 140kg
 • Versie 2: tot maximum 140kg
 • Versie 3: tot maximum 100kg
 • Versie 4: tot maximum 85kg

Voor versie 1 en 2 bepalen we ook de locatie afhankelijk van het gewicht. Tot 78kg kunnen deze vluchten doorgaan in Hamme of Koksijde, vanaf 78kg en meer gaan ze allemaal door in Koksijde.

Voor versie 3 bepalen we zoizo de locatie afhankelijk van het weer en voor versie 4 bekijken we dit samen.

Wie kan er meevliegen?

Eigenlijk bijna iedereen! Kinderen vanaf 5jaar, volwassenen en ouderen tot 80jaar en meer. Het enigste dat noodzakelijk is, is zichzelf niet los te maken :-)

Ook mensen met een beperking kunnen meevliegen tijdens een duovlucht versie 1 of versie 2! Zoals je op de foto's kan zien vertrekken we met een trike (driewieler) en kan je rustig plaats nemen, moet je niet lopen ... enkel genieten!

Is het veilig?

In die 10tallen jaren dat we duovluchten organiseren bij ikarus.be, hebben we effectief 0,00% ongevallen of voorvallen! De vliegsport is zoizo één van de veiligste manieren van transport, en hier is paramotor/parapente geen uitzondering, en al zeker niet voor duovluchten. 

Bij duovluchten worden er geen risico's genomen en zijn het allemaal duopiloten met jarenlange ervaring, doorgedreven training en een heel hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Geen zotte toeren (tenzij bij duovluchten versie 4!), geen haantjes gedrag, geen risico's. Dus mocht een duopiloot vlak voor de vlucht zeggen "Sorry, ik vind het geen perfecte weersomstandigheden, we gaan toch niet vliegen", dan hiervoor alle begrip aub.

Veiligheid = prioriteit, en een kenmerk waarmee we bij ikarus.be hoog aangeschreven staan in binnen- en buitenland.

Hoe verloopt een duovlucht?

 1. Je beslist welke versie je wenst en koopt deze online aan.
 2. De gelukkige (wie zal meevliegen) vult zijn gegevens en referentienummer van de voucher/cadeaubon in op ons formulier.
 3. Wij sturen de gelukkige, via email, de contactgegevens en vlieglocatie van de duopiloot (gsm) zodat je rechtstreeks kan afspreken.
  1. Het heeft geen nut om lang op voorhand af te spreken omdat we het weer niet kunnen voorspellen.
  2. We kunnen geen reservaties weken of maanden op voorhand vastleggen.
  3. Als het enkele dagen na elkaar mooi weer is (weinig wind, geen regen) dan bel je de duopiloot!
 4. De gelukkige geniet van een prachtige duovlucht!

30 of 60 minuten?

De keuze is volledig aan jou! De tijd (30 of 60 minuten duovlucht), is de tijd dat je na uw vertrek effectief aan het vliegen bent tot aan uw landing. Het is niet zo dat we de voorbereiding meerekenen in de tijd, eerlijk is eerlijk!

Maakt het veel lawaai?

Bij een duovlucht parapente (versie 3 en 4) is het stil omdat we hier geen gebruikt maken van een paramotor.

Bij een duovlucht paramotor (versie 1 en 2) valt het lawaai heel goed mee, je krijgt ook een speciale geluiddempende hoofdtelefoon op!

Naast elkaar of met 3 vliegen, gaat dat?

De duovluchten (alle versies) zijn individueel, samen met de duopiloot en worden na elkaar gevlogen.

Ben je met meerdere personen, geen probleem! Je wacht even gezellig "op het terrein" terwijl er iemand van zijn duovlucht aan het genieten is, nadien is het dan aan de volgende, enzovoort ...

Kan je over mijn gemeente of huis vliegen?

Onze terreinen waarvan we mogen starten en landen liggen vast en zijn erkend door het Bestuur van de Luchtvaart (DGLV).

De duovluchten versie 1 en versie 2 starten altijd van op deze terreinen en zo kunnen we bijgevolg niet eens over "uw gemeente of huis" vliegen, maar daar zal je weinig van merken.

Vlaanderen ziet er overal een beetje hetzelfde uit, en het blijft een prachtige once in a lifetime ervaring.

 

Waar en wanneer vliegen we?

Voor versie 1 en versie 2:

De zijn de duovluchten zijn van maandag tot en met zaterdag, bijna altijd 's morgens of  's avonds, en dit het hele jaar door. Ze gaan door in Hamme, Aalter, Koksijde of Hansbeke afhankelijk van de beschikbare piloot en je gewicht. Wij beslissen welke duopiloot en locatie afhankelijk van de drukte van het moment en de beschikbaarheid van de duopiloten. Je voorziet zelf warme en winddichte kledij (het kan koud zijn boven!) en natuurlijk je goed humeur niet vergeten :-) 

Voor versie 3:

Deze duovlucht parapente is op verplaatsing. We rijden naar een echte vliegplaats voor parapente in de Ardennen, Noord-Franrijk, Zuid-Nederland, ... om het echte gevoel van zweven te beleven. Dit is een halve tot volledige dag. De details worden op de dag zelf gegeven (of de dag voordien) en er kan meestal meegereden worden naar de plaats van bestemming, vanuit Hansbeke te vertrekken. Deze duovluchten zijn van maandag tot en met zaterdag het hele jaar door (wanneer we niet op buitenlandse stage zijn). Je voorziet zelf warme en winddichte kledij (het kan koud zijn boven!) en natuurlijk je goed humeur niet vergeten :-) 

Voor versie 4:

Omdat we een grote hoogte nodig hebben om veilig onze stunts te doen, moeten we op verplaatsing naar de Alpen. Deze duovluchten bieden wij enkel aan tijdens onze stages in het buitenland. Bekijk onze kalenderpagina en kom ons bezoeken op stage om uw avontuurlijke duovlucht parapente in praktijk om te zetten. Ideaal in combinatie met zelf een stage te volgen bij ons, of er een vakantie van te maken.

Ik heb een terrein, kan je hier vertrekken?

Voor duovluchten versie 1 en versie 2 kunnen we spijtig genoeg niet zomaar eens uw terrein gebruiken. Een terrein moet aan veel eisen voldoen en erkend zijn door het Bestuur van de Luchtvaart (DGLV). We kunnen dus niet zomaar eens op uw terrein komen vertrekken of landen zonder veel administratie, aanvragen en goedkeuringen te bekomen. 

Om dus alles vlot te laten verlopen, gebruiken we enkel onze eigen terreinen.

Kan ik de duovlucht samen met een initiatiedag doen?

Spijtig genoeg niet, dit zijn 2 totaal verschillende activiteiten, op verschillende tijdstippen en op verschillende locaties. Je kan wel beiden boeken (of met een cadeaubon boeken) en dan afzonderlijk beleven.

Hoe krijg ik mijn foto's en films?

Wanneer je bij jouw duovlucht de optie "Foto's en films vanuit de lucht" bijgenomen hebt, ontvang je deze na de vlucht op een MicroSD kaartje, via WeTransfer (een link via email om te downloaden) of rechtstreeks op uw gsm via een app.

Iedere duopiloot heeft zo zijn manier van werken en zal je informeren over zijn methode.

Kan ik ter plaatse (cash) betalen?

Neen, wij aanvaarden geen cash betalingen.

Alle duovluchten en cadeaubonnen worden op voorhand betaald via onze website, waarna je een voucher of cadeaubon zal ontvangen via email. Deze voucher of cadeaubon geef je aan de duopiloot vóór aanvang van de vlucht ter betaling.

Ik heb mijn voucher/cadeaubon ontvangen, en nu?

Wanneer je uw voucher/cadeaubon wenst te verzilveren, vul je eenvoudig uw code in onderstaand formulier door, en wij sturen jou de contactgegevens van de geselecteerde duopiloot (gsm en email) via email om rechtstreeks af te spreken op korte termijn.

De code is heel duidelijk aangegeven op uw voucher/cadeaubon in het rood, en ziet eruit als S2020C543 of V2020C543.

Gelieve enkel de gegevens in te geven, voor wie de cadeaubon of voucher effectief gaat verzilveren (les volgen, meevliegen, ...).

Als het een pure verrassing is, kan je aanvinken dat je als contactpersoon wenst te fungeren (extra invulvelden zullen verschijnen), maar handig is dit niet. Een tussenpersoon meer zorgt voor een moeilijkere communicatie naar de duopiloot, en we zijn al heel afhankelijk van het weer.

Dus beste werkwijze is uw cadeaubon/voucher afgeven aan de gelukkige om deze zelf te laten verzilveren, zodat wij rechtstreeks kunnen afspreken last-minute.

Hieronder dus beginnen met de gegevens van de uitvoerder/gelukkige in te vullen ...

 

Help, mijn voucher of cadeaubon is vervallen?

Verlenging met 1 jaar

25,00

© 2002 - 2020 ikarus.be, alle rechten voorbehouden.
Open WhatsApp chat
1
Hulp nodig?
Hallo, waar kunnen we jou mee helpen?